Тошко Янчев: Лудогорец може да победи Рома и да излезе от групата

7 Dni Sport08.09.2022
Царско село - ЦСКА, Анатоли Нанков, Тодор Янчев, Стойчо Младенов, Карло Мухар

Бившият капитан на ЦСКА Тодор Янчев сподели очакванията си пред колегите от „Мач Телеграф“ преди срещата на Лудогорец с Рома. Янчев се в изправял срещу Рома с „червената“ фланелка през 2009-та година, когато „армейците“ губят с 0:2 в Италия и с 0:3 в София.

„Чувството да излезеш срещу един от топ отборите в Италия винаги е страхотно. Празник е да се изправиш срещу такъв голям отбор с такива традиции и такъв мениджър в лицето на Жозе Моуриниьо. Това е празник и за футболистите, и за феновете на трибуните. В подобни сблъсъци няма място за напрежение, нито преди мача, нито по време на него. Лудогорец играе всяка година в европейските клубни турнири и има опит. Едно истинско удоволствие е да излезеш срещу големи футболисти. Когато се изправихме срещу Рома с ЦСКА, Франческо Тоти беше резерва в Рим и не излезе да играе. Те разполагаха с много добри футболисти и можеха да си позволят Тоти да остане на пейката. Той не дойде и за срещата в София. Просто бяха много силни. Де Роси беше на линия и той беше капитан на отбора в мачовете срещу нас. Те винаги са разполагали с ядро от добри футболисти“, заяви Янчев.

„Лудогорец може да вземе нещо от сблъсъка в четвъртък. Те са показали, че могат да играят срещу силни отбори. Освен това Рома е такъв съперник, че те оставя да играещ футбол и чака да отвориш пространства. Моуриньо притежава характер и темперамент. Видяхме как още в първата година успя да спечели с напълно нов отбор Лигата на конференциите. През тази кампания успяха да надградят и са по-добре от отбора миналата година. Виждаме какво означава един мениджър за отбора. Сигурен съм, че треньорският щаб на Лудогорец ще успее максимално да разучи италианците. Важно е дали Тами Ейбрахам ще бъде на линия, той е един от най-важните играчи на тима.

Дали тази Рома е по-силна от онази, срещу която се изправих с ЦСКА, не мога да кажа. Времето е различно, поколенията се смениха. Тогава Тоти беше на пейката в Рим и ни бяха разучили добре, щом бяха преценили, че може и без неговия лукс на терена и в крайна сметка да вземат своето.

Големите отбори преценяват и тяхната преценка е най-правилна. Що се отнася до такъв професионалист като Моу съм сигурен, че ще са подходили максимално професионално. Сигурен съм, че и в щаба на Лудогорец ще го направят. „Орлите“ трябва да играят своята игра и може и да успеят да излязат победители в първата среща. Групата им е добра и мисля, че могат да излязат от нея“, завърши Янчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ