Сегашният Левски върви по стъпките на Дрийм тийма на Мъри

7 Dni Sport07.09.2022
payimage-54Левски - Арда Кърджали, Вандерсон Цунами, Уелтън Фелипе, 9664

След успеха над Арда Левски записа пета поредна победа в първенството. Нещо, което не се бе случвало от есента на 2018 година.

Тогава „сините“ биха пет пъти поред под ръководството на Славиша Стоянович – 2:0 Ботев Вр (гост), 2:1 Дунав (г), 2:0 Септември Сф (домакин), 2:1 Етър (г) и 1:0 Берое (д). Сега обаче има един съществен момент – Левски не е допуснал гол във вратата си след попадението на Георги Pyceв, което бе фатално за тима срещу ЦСКА 1948.

Справка показва, че подобно нещо не се е случвало на „сините“ от 2008 година, когато Дрийм тийма на Мъри навърза цели 7 победи без да допусне гол в българския елит – 3 победи с по 4:0 (Беласица, Марек, Пирин 1922), 3 с по 3:0 (Спартак Вн, Видима-Раковски, Ботев Пд) и 1:0 над Черно море, припомнят колегите от „Мач Телеграф“.

Така, ако в следващите 3 мача сегашният отбор на “сините” победи и не допусне гол в своята врата, то той ще подобри постижението на отбора от 2008 година. Следващите три срещи на Левски са гостуване на Локомотив (София), домакинство на ЦСКА и гостуване на Берое.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ