ЦСКА гони първа победа извън София от една година

7 Dni Sport03.09.2022
Базел - ЦСКА, Маурисио Гарсес

Спартак Варна приема ЦСКА днес от 17:15 часа в един от най-интересните двубои от деветия кръг на Първа лига. Двата тима влизат в сблъсъка от коренно различни изходни позиции, като домакините са на дъното на временното класиране с едва една спечелена точка.

Армейците пък стартираха с добри резултати в първенството и имат 16 от общо 18 възможни пункта в шестте си двубоя досега.

Те имат наглед лесна задача срещу аутсайдера Спартак, но за да продължат победната си серия в шампионата, ще трябва да сложат край на негативна поредица при гостуванията си извън София у нас. ЦСКА не е печелил далеч от столицата на родната сцена от почти 1 година! За последно бе надигран Ботев във Враца на 19 септември м.г. След това червените се провалиха при визитите си на Берое в Стара Загора (0:0), Лудогорец в Разград (0:2 и 0:5), Пирин в Благоевград (1:1), Арда в Кърджали (2:2), Ботев и Локомотив в Пловдив (по 0:2) и Черно море във Варна (0:0). Именно на „Тича“ бе и последният двубой на армейците извън София, като през този сезон те все още не са напускали най-големия град у нас. Това е така, защото отложиха гостуванията си в Пловдив на местните Ботев и Локомотив заради ангажиментите си в евротурнирите. Те изиграха 5 двубоя на „Българска армия“, като спечелиха всеки един от тях, но отново проявиха слабост при гостуване, макар и в София, и стигнаха едва до 1:1 срещу Локомотив в „Надежда“. Днес възпитаниците на Саша Илич се завръщат в морската столица, този път срещу Спартак. Те са задължени да затвърдят доброто представяне от предишния кръг, с което повдигнаха духа си след отпадането на прага на груповата фаза на Лигата на конференциите. Лошият привкус от поражението в Базел се усещаше в първия половин час на срещата с временния лидер ФК ЦСКА 1948 Сф, но след това армейците поеха изцяло контрола върху събитията на терена и дори осъществиха обрат след много силен натиск в края на двубоя и страхотен гол на Брадли де Нойер. На резервната скамейка се завръща и треньорът им Саша Илич, който изгледа от трибуните победата над тима, домакинстващ в Бистрица, заради наказание. Привържениците на ЦСКА се надяват на убедителен успех днес, който да вдъхне допълнителна увереност на тима преди предстоящите в следващите два кръга столични дербита със Славия и вечния съперник Левски.

Спартак, от своя страна, има тежката задача да не позволи това да се случи. Домакините все още са в търсене на първата си победа след завръщането в елита, но със сигурност феновете им биха се зарадвали и на равенство днес. Именно те са и основният коз на соколите, като се очаква над 5000 техни привърженици да изпълнят трибуните на „Коритото“. Това ще е най-посетеният двубой на Спартак от началото на сезона, като до момента рекордът се държи от домакинството на Славия в първия кръг, на който присъстваха малко над 4000 зрители. Тимът показа прогрес в дебюта на новия треньор Тодор Киселичков, като единствено лошите съдийски отсъждания го лишиха от поне точка при гостуването на Локомотив София в предишния кръг (2:3). Днес соколите излизат, за да зарадват своите фенове и да сложат край на серията си от 5 поражения, която започна срещу Лудогорец и продължи срещу Хебър, Ботев Враца, Арда и Локо Сф.

Коя черна серия ще бъде нарушена – на ЦСКА извън столицата, или на Спартак в последните двубои, ще разберем днес след 17:15 часа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ