Дербито на Пловдив е на хоризонта, Локо и Ботев са готови за шоу

7 Dni Sport03.09.2022
Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив, Тодор Неделев, Парвиз Умарбаев

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг в поредното пловдивско дерби. Срещата на „Лаута“ започва в 20:30ч., а главен съдия на двубоя е Волен Чинков, за когото това е първи такъв мач.

Сблъсъкът противопоставя два тима в напълно противоположна форма. Въпреки че загубиха преди дни от Берое, „смърфовете“ стартираха кампанията добре и в момента заемат шеста позиция, като при успех днес ще имат възможността да се изкачат още по-нагоре в класирането.

Ботев е на другия полюс. Едва в предишния кръг „канарчетата“ стигнаха до първи успех през сезона. Той дойде над Септември (София) с 3:1, което донякъде намали напрежението в съблекалнята на „жълто-черните“. В Ботев бе извършена и треньорска смяна. Азрудин Валентич, който изведе пловдивчани до бронзовите медали и участие в европейските клубни турнири, беше сменен от Желко Копич, чийто актив до момента е една победа и едно поражение (от Черно море 3:4).

И Локомотив, и Ботев имат кадрови проблеми преди днешния важен сблъсък. От състава на Локо Райън Бидунга и Луан няма да бъдат на разположение на Александър Томаш за сблъсъка с „канарчетата“. Както е известно, Бидунга не тренира с отбора от миналата седмица, след като получи болки в областта на корема. Изследванията на бранителя са показали, че той има херния, което е наложило французинът да претърпи операция. Интервенцията е минала успешно, но Бидунга ще бъде извън игра в продължение на 3 седмици.

За същия период от време аут от сметките на Томаш е и бразилецът Луан. Централният бранител е с частично разкъсан мускул след мача на „смърфовете“ с Берое в 8-ия кръг на Първа лига, загубен от пловдивчани с 0:2.

В същото време обаче на линия ще бъде бразилецът Джовани, който вече притежава всички необходими документи и получи своята картотека.

За Ботев до последно не е ясно дали ще играе нападателят Елвин Ману. Той получи травма още в двубоя от предишния кръг срещу Септември (3:1), в който отбеляза и дебютното си попадение с жълто-черната фланелка. Тодор Неделев, Атанас Чернев, Па Конате, Перейра и Димитър Тонев няма да играят днес, а Дилан Мертенс, Антоан Бароан и Марио Младеновски са под въпрос.

Предстоящият мач e под номер 115 във вечното съперничество между двата отбора – след 114 мача – 41 победи за Ботев, 40 успеха за Локомотив, 33 равенства. Голова разлика 137:135 за Локомотив. Последният мач между двата отбора завърши с победа на Ботев (2:1) пред пълните трибуни на „Футболен комплекс Ботев 1912“, водени от Азрудин Валентич. Головете за “канарчетата” отбелязаха Виктор Генев и Джак Лейн. Драмата бе в типичен стил на пловдивското дерби, като капитанът на Локомотив пропусна дузпа.

Локомотив Пловдив – Ботев Пловдив

Вероятни състави:

Локомотив (Пловдив): Хоркаш, Матеус, Петрович, Паскалев, Томашевич, Каракашев, Зебли, Евандро, Илиев, Карагарен, Боруков

Ботев (Пловдив): Ханкич, Генев, Супрайен, Пунчец, Брахими, Рабей, Мертенс, Херман, Току, Ману, Бароан

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ