Копич за дербито: Всички в отбора знаят какъв мач ни предстои

7 Dni Sport02.09.2022
Ботев Пловдив - АПОЕЛ Никозия, Па Конате

Наставникът на Ботев (Пловдив) Желко Копич даде официална пресконференция преди утрешното дерби на Пловдив срещу Локомотив.

Специалистът сподели, че атмосферата в съблекалнята на отбора е добра след победата над Септември (София). Също така Копич обяви на кои футболисти няма да може да разчита в двубоя.

„Атмосферата в отбора е добра. Чакаме утрешния мач. Неделев, Чернев, Па Конате, Перейра и Тонев няма да играят утре. Мертенс, Ману, Бароан и Младеновски са под въпрос. Всички знаят какъв мач предстои. Всички знаят, че това е дерби. Всеки мач за нас е за три точки. Всеки мач на Ботев за мен е важен. Това, което аз искам, е да дадем всичко за клуба и феновете. Всички дербита са еднакви. Уважавам всеки един мой колега, защото знам колко е трудна треньорската работа. Пожелавам му добър сезон и добра битка, а от лична гледна точка – всичко най-хубаво. Това, на което аз залагам, е висока интензивност на играта, нападение и натиск. Засега смятам, че отборът се представя добре и съм доволен от работата на играчите. Направихме и някои грешки, които ни костваха точки“.

„Анализирахме добре противника с моя щаб. Знаем силните и слабите им страни, които се надявам утре да използваме. Не мога обаче да навлизам в подробности. Победата над Септември беше много важна за нас, защото беше първа за сезона. Гледахме Берое и Локомотив. И двата отбора имаха своите шансове. Когато един отбор загуби, в следващата среща дават всичко възможно от себе си. Това и очакваме. Сигурни сме, че Локомотив ще даде всичко от себе си в този мач. Марио Младеновски е част от нашия отбор. Всички играчи за мен са важни. Трябва да излезем на терена и да дадем всичко от себе си за клуба и отбора“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ