Швейцарска кантора пое защитата на Георги Йомов

7 Dni Sport02.09.2022
ЦСКА - Македония Гьорче Петров, Дюкенс Назон, Георги Йомов, Лазар Туфегджич

Швейцарска адвокатска кантора е поела защитата на Георги Йомов пред УЕФА за положителната проба за допинг, която националът даде след реванша с “Македония Гьорче Петров” от Лигата на конференциите.

Адвокатската такса е платена от клуба, въпреки че вече е ясно, че той няма нищо общо със скандала. Националът, измъчван дълго от контузия в глезена, се предоверил на известен културист, който му гарантирал по-бързо възстановяване.

В четвъртък бяха изпратени първите материали по случая към УЕФА, като трябва да се назначи изслушване по случая.

Втората проба едва ли ще се отваря, защото нивото на тестостерона в урината на Йомов е в пъти над допустимото и няма как да бъде отрицателна. Вторите проби се отварят обикновено когато става въпрос за гранична стойност на забраненото вещество.

Йомов пострада във финала за купата срещу “Левски”, но това не трогна нито Ясен Петров, нито Георги Иванов-Гонзо, които водиха националния тим след края на шампионата в три мача от Лигата на нациите.

Крилото бе принуден да стои на лагера и да пътува дори и до Грузия, въпреки че беше ясно, че няма как да се възстанови.

В същото време травма в глезена след първия двубой получи Доминик Янков от “Лудогорец”, който светкавично бе изпратен да се възстановява в клуба.

Феновете на ЦСКА започнаха да събират пари за глобата от 14 000 лева, която БФС наложи на клуба след победата с 2:1 над отбора на ФК ЦСКА 1948. Те даряват в старата сметка на „червените“, на която се събираха пари за загубените дела срещу бивши футболисти.

Само за 2 часа привържениците събраха 3000 лева. Сериозна сума преведоха двама братя – Мартин и Светлин Петрови. Те правят кетъринга на ЦСКА по време на домакинските мачове на тима в Европа.

Запалянковците на “червените” се заканиха да сезират и УЕФА заради решението на ПФЛ да се даде част от приходите от снощния мач за суперкупата на “Левски”.

“Очакваме от ПФЛ да преведе реципрочната сума от миналогодишния финал за суперкупата с участието на ЦСКА, както тази година ще направи с отборчето на всички власти. Ако това не стане, ще сезираме УЕФА за поставяне в неравностойно положение – ФК “Левски” в сравнение с всички останали клубове. Призоваваме нашия клуб да потърси правата си и да претендира за пропуснати ползи”, написаха от “Червена София”, където има доста юристи.

“През този сезон се чувствам много щастлив, играя с голямо желание и нещата се развиват по естествен път. Не обичам да давам обещания, но всеки ден се трудя, искам да вкарам много голове, важни голове, да постигнем целите пред отбора, а дали ще стана голмайстор на първенството, ще видим”, каза Маурисио Гарсес, който бе избран за най-добър в първенството за юли.

“Благодаря на съотборниците, на треньорите, благодаря, че получавам тази награда. Бях в Румъния, но там клубът не беше толкова голям като ЦСКА. Радвам се, че имах късмет да дойда тук и да подпиша с голям клуб като ЦСКА”, каза пък Брадли де Нойер, който стана №1 на последния кръг.

“Като ми попадна топката, не знаех, че това ще стане гол. Шутирах и бях изключително щастлив, защото това беше мач с много емоции. Като видях, че отбелязвам този гол, наистина бях още по-щастлив, че печелим мача.

Всеки път, като ми падне топката и съм в добра позиция, ще опитвам такива удари. Не всеки път ще ми се получава, но ще опитвам. Не беше хубаво отпадането от Европа, не се почувствахме добре. Играем вече за шампионата”, допълни нидерландецът.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ