Новата хандбалистка на Тулуза Лора Сарандева: Не се колебах при избора си

7 Dni Sport01.09.2022
Лора Сарандева,

Българската състезателка Лора Сарандева, която е ново попълнение на френския Тулуза, даде първото си интервю за вестник „Ла Депеш“.

25-годишната Сарандева, която играе като център, идва от испанския отбор Гранойерс и това ще бъде първия й опит в първенството на Франция.

„В отбора познавам една от вратарките – Андреа де ла Торе, която също е играла в Гранойерс. Хареса ми спортния проект и не се колебах много при избора ми. Освен това с мен в отбора пристигна и Елена Васкес от Гранойерс. Така че вече познавам част от съотборничките ми. Интересно е да откриеш нова страна, нов шампионат, нов стил на игра. Нямам търпение да започне първенството“, коментира пред вестника българката. В събота Тулуза ще гостува в първия кръг на Самбър Авеноа.

„Още не говоря френски език, но бях посрещната много добре. Когато започнаха тренировките, не съм очаквала, че ще тичам толкова (Смее се). Въпреки това знаех, че подготовката във Франция е по-физическа. Малко по малко се адаптирам. Пропуснах първите приятелски мачове заради контузия, но няма нищо сериозно“, уверява Сарандева.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ