Марселино Кареасо от Колумбия излиза без пари на ЦСКА

7 Dni Sport31.08.2022
Марселино Кареасо,

ЦСКА няма да плаща трансферна сума за Марселино Кареасо, въпреки че крилото има договор с колумбийския елитен Онсе Калдас до края на календарната година, съобщават местните медии, цитирани от колегите от „Тема Спорт“.

От клуба обявиха официално, че са дали разрешение на 22-годишния футболист да пътува за България, където да премине медицински прегледи и ако всичко е наред, да подпише с „червените“. Южноамериканците няма да имат финансови претенции към играча и двете страни ще се разделят по взаимно съгласие.

Кареасо е тренирал индивидуално на базата на Онсе Калдас в последните три месеца. В паузата между шампионатите Апертура и Клаусура той е отказал офертата на клуба да преподпише своя договор.

Освен това обаче той не е пожелал да премине местния гранд Атлетико Хуниор, който е отправил предложение за него, като е заявил, че иска да играе в чужбина. Онсе Калдас дори се е принудил да насочи случая към колумбийската футболна федерация. Изглежда обаче двете страни в крайна сметка ще се разделят по цивилизован начин.

Марселино Кареасо е чакан до часове в София, а трансферът трябва да бъде финализиран в близките дни. Единственият клуб в досегашната му професионална кариера е Онсе Калдас, за който дебютира на 1 април 2018 година, когато е само на 17.

Той бързо си печели място в състава, като за последните 4 години е взел участие в 140 двубоя във всички турнири, в които е отбелязал 20 попадения. Балансът му в тазгодишното издание на шампионата Апертура е 16 мача, 3 гола, 1 асистенция и 4 жълти картона.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ