Валентин Антов остана на пейката ми загуба на Монца от Рома

7 Dni Sport31.08.2022
Монца, Валентин Антов

Рома победи безпроблемно Монца в мач от междинния четвърти кръг на Серия А с 3:0 на „Олимпико“. С дебютни два гола се отчете Пауло Дибала. Българският национал Валентин Антов остана неизползвана резерва за гостите.

Двубоят започна отлично за римските „вълци“, които поведоха още в 18-ата минута, когато Пауло Дибала се измъкна от противниковите защитници и с прекрасен изстрел от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на Микеле Ди Григорио.

В 32-ата минута Рома удвои своя аванс, след като удар на Тами Ейбрахам бе блокиран, но Пауло Дибала се озова на точното място в точното време и насочи отскочилата топка в мрежата на Монца.

Час игра след началото на двубоя авансът на домакините стана класически, след като Лоренцо Пелегрини центрира прецизно от ъглов удар, а Рожер Ибаньез се оказа най-съобразителен в наказателното поле и прати с глава топката във вратата.

В 82-ата минута Хосе Мачин пробва късмета си с удар от границата на наказателното поле, но топката се отби в напречната греда.

Две минути по-късно дебютантът Андреа Белоти достигна до центриране в наказателното поле и

С победата Рома се изкачва еднолично на върха във временното класиране с 10 точки, с 1 повече от втория Интер. Монца пък остава на последното 20-о място, като все още е без точки в актива си.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ