Анте Шимунджа: Суперкупата е дерби срещу Левски и това е абсолютно достатъчно

7 Dni Sport30.08.2022
Лудогорец, Анте Шимунджа

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа заяви, че мачът за Суперкупата е дерби срещу Левски и това е абсолютно достатъчно като мотивация за неговите футболисти.

„Мачовете с Левски винаги са дербита, винаги са с особен заряд, много интензивни, с много енергия“, заяви Шимунджа.

„Очаквам различен Левски в сравнение с последния мач, който играхме за първенството. Те смениха някои играчи, но основно запазиха стила си на игра. Ще се опитат да играят техния си мач. Направили сме детайлен анализ“, добави наставникът на Лудогорец.

„Казах, че е привилегия да играем на всеки на три дни. С всеки съперник се отнасяме с голяма сериозност и уважение.“

„Искаме да сме успешни във всички надпревари. Очаквам да играем с висока енергия, защото това все пак е дерби. Тези мачове показват най-доброто от футболистите. Очаквам да има много публика и това е начинът, по който ние искаме да играем и да играем на най-високо ниво. С ротациите прави поддържаме енергията на всички играчи. И всички са на линия с изключение на Доминик Янков и Клод Гонзалвеш.“

„Очакваме, че те ще играят с трима в защита. Купата е специален турнир. Преди ви казах причините да се стигне до тези резултати в двата мача за Купата на България, но това вече е минало. Искаме да правим прогрес с всеки мач и се надявам да имаме успех за в бъдеще.“

„Суперкупата е само един мач. И е по време на сезона, но е много сериозен мач. Не става въпрос само за концентрация или как ще прием този мач, а това е дерби и е абсолютно достатъчно“, каза още Шимунджа.

Автор: Иво Стефанов / „Дспорт“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ