България излиза за всичко или нищо срещу Мексико на Световното

7 Dni Sport30.08.2022
България - Канада, Волейбол, Алекс Николов

Волейболистите от националния отбор на България излизат днес в мач, който представлява финален шанс за постигането на нещо по-сериозно на този световен форум. Момчетата на селекционера Николай Желязков срещат Мексико в последния си мач от Група С на Световното първенство в зала “Арена Сподек” в Катовице (Полша). Срещата е с начален час 18:30 и ще бъде излъчена пряко в ефира на MAX Sport 1.

До момента България загуби от действащия световен шампион Полша и финалиста в тазгодишната Лига на нациите САЩ с по 0:3 гейма. Мексиканците пък допуснаха също две поражения от „Дружина полска“ и САЩ с по 0:3.

Така днешната среща, която е с начален час 18,30, се явява последна надежда за България да продължи участието си на Мондиал 2022. Българските „лъвове“ трябва да гонят задължителна победа с 3:0 и възможна по-голяма точкова разлика, за да запазят минимални шансове да бъдат сред един от четирите най-добри трети отбори в 6-те предварителни групи. Все пак, всичко ще зависи от развитието на резултатите и класирането и в другите групи, които завършват утре вечер.

Всички в отбора начело с Николай Желязков вярват и се надяват, че могат да го направят и с малко късмет и шанс да продължат напред на шампионата.

Единствената въпросителна остава Тодор Скримов. В минутите преди началото на мача срещу Мексико треньорският щаб ще реши дали Скримов ще може да играе. Опитният състезател страда от мускулен проблем в областта на корема. 32-годишният играч се чувства по-добре, но не е сигурно дали ще е на 100% готов да излезе на игрището. Ако има и малък риск за здравето му, селекционерът Николай Желязков няма да го рискува. Най-вероятно Скримов ще играе само в част от срещата.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ