Пламен Андреев сред най-обещаващите млади играчи в света

7 Dni Sport29.08.2022
Левски - Лудогорец, Пламен Андреев

Титулярният вратар на Левски Пламен Андреев попадна сред 250-те най-обещаващи млади футболисти в света в класация, която се изготвя от Футболната обсерватория СИЕС.

Стражът е на 22-ро място от Топ 50 на играчите, които са родени през 2004 година и по-късно. На първо място в неговата категория е халфът на Барселона Пабло Гави. На втора позиция е вратарят на Чикаго Файър Габриел Слонина, а трети е също вратар – Даниил Худяков от Локомотив Москва.

Пламен Андреев е с резултат от 59.5 точки, като през последната година е изиграл 867 минути за „сините“ в официални мачове.

Сред родените през 2000 година първи е нападателят на Реал Мадрид Винисиус Жуниор, който изпреварва Сандро Тонали от Милан и Витиня Ферейра от Пари Сен Жермен.

При футболистите, които са родени през 2001 година, лидер е Букайо Сака от Арсенал, пред Юриен Тимбер от Аякс и Гонсало Игнасио от Спортинг Лисабон.

При младите таланти набор 2002 водач с най-висок резултат е Йоско Гвадриол от Ред Бул Лайпциг пред Пиеро Хинкапи от Байер Леверкузен и Едуардо Камавинга от Реал Мадрид.

При футболистите, родени през 2003 година, най-предно класиране заслужи Джуд Белингам от Борусия Дортмунд, пред Джамал Мусиала от Байерн Мюнхен и Харви Елиът от Ливърпул.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ