Борислав Цонев дебютира с гол за Далиен Про в китайския футбол

7 Dni Sport29.08.2022
Радослав Цонев, Борислав Цонев

Българският полузащитник Борислав Цонев дебютира с гол за новия си китайски отбор Далиен Про, но тимът отстъпи с 2:4 при гостуването на Мейчжоу Хака в 15-ия кръг на местното първенство.

Цонев се появи на терена в 75-ата минута на мястото на Хуан Цзяхуй при резултат 1:4 за противника и три минути преди последния съдийски сигнал оформи крайния резултат. Иначе тимът на Цонев поведе с 1:0 още във втората минута, но още в 16-ата минута допусна изравняване, а през втората част и нови три гола в своята врата.

Атакуващият полузащитник от Благоевград подписа официално договора си на 19-и август, като първата възможна среща на тима на Далиен той пропусна заради липса на картотека. Днес обаче се появи за първи път на терена и с удар от границата на наказателното поле и подаване на Чжъ Тън не прости на вратаря.

Далиен Про е на 14-о място в класирането с 12 точки от 13 мача, докато противникът им събра 23 и се придвижи на 7-а позиция.

През зимата Борислав Цонев премина в украинския Черноморец (Одеса), но така и не успя да дебютира за този тим, тъй като още преди старта на пролетния дял руската армия нападна Украйна. Роденият през 1995-а година в Благоевград полузащитник има 5 мача за националния отбор на страната, но преди това е носил фланелката на България във всички юношески селекции.

Автор: „Котаспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ