Иво Ивков: Да, истина е на последната ми среща ми каза, че чака да сменим треньора

7 Dni Sport29.08.2022
Левски, Станимир Стоилов, Иво Ивков

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов – говори за отстранения от първия отбор Анте Блажевич.

Това специалистът стори по време на срещата във Враца с местни фенове.

„Тренира отделно от групата и търсим начин, за да разтрогнем договора му. Допуснах грешка с неговото привличане. Не успяхме да уцелим като психика и характер в него, за да носи екипа на Левски. Предпочетох да потърсим веднага разтрогване на договора му, отколкото да стои две години и да си взима заплатата. Най-лесно беше да го пускам в мачовете с Хебър, Спартак Варна и Пирин и да казваме колко е добър. Не искам да заблуждавам хората. Да, ще има някаква финансова загуба. Видяхме, че в първия мач допусна грешка в 25-ата минута и тогава може би сгреших. До момента играч, от когото съм се отказал, не е стигал до високо ниво“, заяви Стоилов.

„Моля се в бъдеще треньорите да са такива – да допускат от десет трансфера – една-две грешки. Това е допустимо, а Мъри е гений. Дори да трябва да плащаме на Блажевич, бюджетът на Левски не е нарушен. За мен това е момче, което няма амбиции и не иска да се развива. Вместо да вземе обезщетението, предпочита да тича за здраве, въпреки че знае, че няма да получи шанс. На последната среща ми каза, че чака да сменим треньора“, разкри пък изпълнителният директор на „сините“ Иво Ивков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ