Лудогорец има тежко гостуване на Черно Море на „Тича“ във Варна

7 Dni Sport29.08.2022
Черно море - Лудогорец, Родриго Енрике

Днес в 18:00 часа е срещата между Черно море и Лудогорец от 8-ия кръг на efbet Лига. Един срещу друг застават два отбора, които се намират в страхотна форма и са преки конкуренти за челните места.

И докато за отбора на „орлите“ това се приема за нещо нормално в последните години, то „моряците“ са приятната изненада до момента през кампанията и сега те се надяват да продължат възходящата си линия, като с нова победа имат шанс дори да оглавят временното класиране.

Черно море се представя отлично от началото на сезона. Възпитаниците на Илиан Илиев записаха 5 победи и 1 загуба на сметката си, като единственото поражение дойде от ЦСКА на „Армията“. Отборът е в серия от 3 поредни успеха след това и самочувствието на играчите е високо.

Лудогорец в последния месец бе съсредоточил повече внимание на представянето си в евротурнитите. С доста усилия разградчани се добраха до групите на Лига Европа. Междувременно обаче те постигнаха добри резултати и в първенството, записвайки 4 победи и 1 реми до момента. Имайки предвид, че са с 2 мача по-малко, това е повече от добър актив, който ги държи в близост до лидерите в класирането и им дава шанс в даден момент да атакуват и първата позиция.

Това ще бъде 32-рисблъсък между тези два тима. Досега Лудогорец е с огромно предимство. „Зелените“ имат 21 победи и само 4 загуби от този съперник, като 6 срещи са завършили наравно.

Илиан Илиев няма да може да използва в този мач контузените Димов, Панов и Сула. Очаква се той да пусне на терена юлгеров на вратата и Попов, Атанасов, Босанич и Дичев в отбрана. Клементе и Панайотов ще бъдат двойката опорни халфове, а Мимиго ще действа като плеймейкър. Василев и Кета ще са на крилата, а атаката ще води Сердюк.

За Лудогорец отсъстващите ще бъдат контузените Янков и Гонсалвеш. Анте Шимунджа вероятно ще заложи на Слуга на вратата и Сисиньо, Вердон, Пластун и Недялков пред него в защита. Пьотровски и Шоу ще си партнират в средата на терена, а Текпетей и Рик ще действат по двете крила. Тиаго ще води атаката, а от по-задни позиции ще го подкрепя Десподов.

efbet Лига, 8 кръг:

Черно море – Лудогорец

Вероятни състави:

Черно море: Дюлгеров, Попов, Атанасов, Босанчич, Дичев, Клементе, Панайотов, Мимиго, Василев, Кета, Сердюк

Лудогорец: Слуга, Сисиньо, Вердон, Пластун, Недялков, Шоу, Пьотровски, Десподов, Текпетей, Рик, Тиаго

Стадион: „Тича“, Варна

Съдия: Иво Андреев

Начало: 18:00 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ