Лихтенщайн има отбор в групите на Лигата на конференциите, България – не

7 Dni Sport26.08.2022
Рапид Виена - Вадуц, Отбор

„Вадуц“ лепна още едно голямо петно на българския клубен футбол.

Носителят на купата на Лихтенщайн се превърна в първия отбор от държавата джудже, който ще играе в групи на европейски клубен турнир.

Във Виена „Вадуц“ шокира с 1:0 „Рапид“ и след 1:1 в първия мач се пребори за участие в същинската част на Лигата на конференциите.

Три български отбора стартираха в квалификациите на третия по сила евротурнир – ЦСКА, „Левски“ и „Ботев“ (Пд), но не стигнаха до групите, като най-близо до тях бяха „червените“.

„Вадуц“ участва в квалификациите за Лигата на конференциите като носител на купата на Лихтенщайн. За нейното спечелване трябва да се премине през 3 мача.

Иначе отбора на „Вадуц“ играе във второто ниво на швейцарския футбол. След 5 изиграни кръга от настоящия сезон заема предпоследното 9-о място с 2 т.

Преди „Рапид“ тимът от княжеството отстрани словенския „Копер“ и бронзовия медалист в турския шампионат от миналия сезон „Коня“.

Преди 4 г. „Вадуц“ донесе пореден голям европейски срам на „Левски“, елиминирйки го в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Това доведе до уволнението на италианския треньор Делио Роси.

Автор: „24 часа“

Снимка: Официален профил на Вадуц в Туитър


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ