Михаил Вълчев: Цунами ще стане голмайстор, ако продължава така

7 Dni Sport25.08.2022
Левски - Лудогорец, Цунами

Легендата на Левски Михаил Вълчев даде своето мнение за победата на „сините“ над Хебър и не скри за проблем, който вече се набива в очи. Пред колегите от „Мач Телеграф“ той сподели очакванията си и за гостуването във Враца на Ботев, както и битката с Лудогорец, чиято цена ще бъде трофей – тази за Суперкупата на България.

„Момчетата играха добре. Явно са се вдигнали от стреса след елиминирането от Хамрун. Във всички линии футболистите стояха добре. Създадоха ситуации, положения. Имаше разнообразие в действията им. Бяхме стабилни и в защита, и в атака. Мисля, че нападателите са длъжници на отбора. И Уелтън, и Бари, а и Роналдо – не вкарват голове. Това е тяхна работа. Цунами ако продължава така ще стане голмайстор. Преди години Давид Яблонски стана голмайстор, а беше централен защитник. Добра игра и заслужена победа над Хебър. Ивелин Попов също показа, че не е изгубил качествата си. Асистира на Георги Миланов за гола. Едва ли Марин Петков ще успее да измести Бари от титулярната позиция. Бари помага много в защита, но не успява да бележи често в нападение.

Мъри обича, когато всички помагат в защита. Срещу Хебър използваха добре празните пространства. Отборът тръгва нагоре, за жалост отпаднахме от Лигата на конференциите, но животът продължава. Направиха първата крачка към отърсване от шока след Хамрун. Добре беше, че се изправихме срещу по-непретенциозен отбор, за да може Левски да спечели и да вдигнат глава футболистите. Имаше прекалено самочувствие след отстраняването на ПАОК, сега слязоха на земята и вече ще се влагат повече в играта. Дано успяваме да печелим и срещу по-класните отбори в първенството“, заяви той.

„Най- вероятно Мъри е говорил с Ники Михайлов. Той психически е затормозен, въпреки че е на години и има много мачове зад гърба си. Не знам кой фен на какво мнение е за него. Мъри вероятно иска да го предпази психически. Аз предполагах, че срещу Хебър ще пази Андреев, а Михайлов ще почива, но не бива да го отписваме. За Андреев трябва да се даде крайна оценка, когато има повече ситуации пред неговата врата. До този момент момчето пази стабилно. Той е млад и трудно ще се справи психически, ако направи някоя грешка. Въпреки че и Михайлов допусна такава като беше юноша. Би трябвало вече да му се дава път“, продължи Вълчев.

„Една Суперкупа сега ще е добре за отбора и феновете. Те винаги са взискателни – искат победи и трофеи. Няма да е лошо Левски да покаже стойностна игра и да зарадва феновете си. Иначе тази Купа не е с някаква огромна важност и стойност, но е трофей, който ще е добре да се спечели от Левски за престиж. Може и да се даде път на много играчи, които не играят толкова често. Няма да ме изненада подобно действие. Хубаво ще е да се вдигне Суперкупата от Левски. В предстоящата среща с Ботев Враца „сините“ ще се справят според мен. Трябва да се покаже добра игра, вероятно ще се пресира от първата минута и ще се пречи на Ботев да изнасят топката. Левски ще търси ранен гол. Дори мисля, че ще са доста попаденията и със самочувствие ще се триумфира във Враца“, заяви легендата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ