„Георги време е“

7 Dni Sport25.08.2022
ЦСКА - Македония Гьорче Петров, Георги Йомов

Време е Георги Йомов да се развихри! Да покаже това, на което е способен и да вкара нов гол за ЦСКА в евротурнирите. Какъв по-добър мач от този – срещу Базел в Швейцария, в поредна битка за групите.

Крилото на „армейците“ е голмайстор на отбора в Европа от сегашния състав. Жоро първо се разписа при победата с 3:1 над Б-36 през сезон 2020/2021, след което наказа Осиек за успеха с 4:2. И двата мача се играха в София. Йомов отбеляза и при друга знаменита победа след тази срещу Осиек – 3:0 срещу Виктория (Пилзен). Тогава той беше точен за 2:0 и така прати мача в продължения. Четвъртият му гол за ЦСКА в евротурнирите беше при 4:0 срещу Македония ГП този сезон. Пожелаваме му да отбележи и днес.

След него с 2 гола се нарежда капитанът Юрген Матей. Той донесе успеха над Пилзен, вкара красив гол и за старта на разгрома срещу Македония ГП.

По едно попадение за ЦСКА в Европа от сегашния състав имат Жеферсон, Лазар Туфегджич, Дюкенс Назон, Маурисио Гарсес и Иван Турицов от дузпа. Всички тези попадения паднаха през настоящата кампания, с изключение на гола на Жеферсон, който беше при успеха с 4:0 срещу Титоград.

Автор: Ангел Домусчиев / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ