Кузманов и Томова търсят нови победи на US Open

7 Dni Sport25.08.2022
Димитър Кузманов,

Димитър Кузманов и Виктория Томова ще търсят днес нови победи в квалификациите на US Open.

Програмата за четвъртия ден на пресявките определи втората ракета на България при мъжете да се изправи срещу 131-вия в световната ранглиста британец Лиам Броуди в първия мач на корт №13. Той ще започне в 18:00 часа наше време.

Кузманов стартира участието си в квалификациите с обрат срещу Лука Нарди от Италия с 4:6, 7:6(5), 6:4. По същия сценарий се разви и двубоят на Броуди срещу Мърфи Касоне (САЩ) – 3:6, 7:6 (3), 6:1.

Съперникът на Мико има зад гърба си седем участия в основната схема на турнири от Шлема, а наскоро записа престижна победа над 16-ия в света аржентинец Диего Шварцман.

Също от 18:00 часа, но на корт №7, своя мач от втория кръг ще изиграе и най-добрата родна тенисистка Виктория Томова. Нейна съперничка ще бъде Йоане Цюгер. 21-годишната швейцарка е 167-а в класацията на WТА и няма съществени успехи като професионалистка.

95-ата в световната ранглиста Томова ще търси реванш за поражението си от Цюгер с 3:6, 6:4, 4:6 на турнир в Алтенкирхен в средата на февруари през този сезон.

Виктория бе много убедителна на старта в НюЙорк и разби родената в молдова испанка Альона Болсова с 6:1 6:2.

Кузманов и Томова имат нужда от още две победи, за да се класират за основната схема на последния за годината турнир от “Големия шлем”.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ