ЦСКА ще прави последната крачка към целта – групите на ЛK

7 Dni Sport25.08.2022
ЦСКА - Базел, Отбор

ЦСКА ще преследва трето поредно класиране в групите на европейските клубни турнири в най-важния си мач до момента през сезона по-късно днес. “Червените” се изправят срещу Базел в Швейцария в среща-реванш от плейофа на Лигата на конференциите. Саша Илич и компания надиграха именития си противник преди седмица и заслужено спечелиха с 1:0 на стадион “Васил Левски”.

Сега столичният тим ще иска да довърши започнатото и да се класира за втори пореден път в групите на третия по сила европейски клубен турнир. Двубоят между двата тима е днес от 20:00 часа на стадион “Санкт Якоб Парк”

Добрата новина за Саша Илич е, че един от основните играчи в състава му – Станислав Шопов, ще бъде на линия за реванша, след като пропусна първия двубой между двата тима. Тогава бившият футболист на Хееренвеен бе покосен от вирус. Титулярният краен бранител Брадли де Нойер обаче отново е аут заради червения си картон в мача срещу Сейнт Патрикс.

Иначе “червените” отложиха двубоя си с Локомотив (Пловдив), който трябваше да се проведе през изминалия кръг, именно с цел по-добра подготовка за реванша Базел. Швейцарците от своя страна обаче разбиха с 5:0 аматьорския Алшвил в мач от 1/32-финалите за купата на страната и загряха подобаващо за предстоящия мач с родния тим. Интересно е обаче, че Базел все още няма победа в швейцарската Супер Лига и след първите си 4 изиграни срещи имат 3 точки след 3 равенства и 1 загуба.

„Мачът ще бъде коренно различен в сравнение с този преди седмица в София. Базел играе пред своите фенове. Всички са наясно какво ни чака утре. Бисмарк и Митков са контузени, всички останали са здрави. Всички играчи, които са тук, са готови за мача. Надявам се да издържим физически, да имаме и малко късмет. Очаквам агресивен Базел, очаквам подобаващ отговор на тази агресия от моите играчи“, заяви Илич на официалната пресконференция преди днешния мач.

Точно 1500 души ще могат да подкрепят ЦСКА в гостуването в Швейцария. Толкова пропуски бяха отпуснати от домакините за гостуващите фенове, като е създадена необходимата организиация и в деня на срещата за тези, които все още нямат билети, ще бъде отворена каса в сектора за гости.

Именно феновете бяха едно от основните действащи лица по време на първия мач между двата тима. Тогава към края на първото полувреме част от запалянковците от сектор “В” започнаха да прииждат в сектор “Г”. Последва спречкване между привържениците, които принципно ходят там, но сега бойкотират заради ръководството на тима, и такива, които решиха да са там за този мач. Заради разправиите обаче феновете бяха разгонени и така секторът отново остана празен.

Последният двубой между двата отбора в Швейцария завърши при резултат 1:3 за българския тим. В края на 2020 година “червените”, начело тогава със Стамен Белчев, разбиха своя противник и се класираха за групите на Лига Европа. Някои от титулярите в тогавашния състав на ЦСКА сега все още са част от тима и със сигурност знаят как се побеждава един от най-успешните швейцарски клубове.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ