Григор Димитров летеше в САЩ, получи свтовъртеж и всичко се обърка, бе принуден да се откаже

7 Dni Sport24.08.2022
Григор Димитров,

Григор Димитров прекрати участието си в мача от втория кръг на турнира в Уинстън-Сейлъм, където имаше аванс от 6:0, 2:4 срещу олимпийския шампион Доминик Тийм (Австрия). В течение на втория сет Гришо поиска медицински таймаут, оплаквайки се от световъртеж. След това българинът направи опит да продължи, но въпреки усилията си не успя да го стори.

Здравословният проблем за Димитров идва броени дни преди да започне участието си на US Open. Всички фенове се надяват той да се възстанови, за да може да се включи пълноценно на Откритото първенство на САЩ (29 август – 11 септември).

До момента на отказването си най-добрият български тенисист имаше предимство на корта във всички показатели. Освен това беше почти безгрешен при шансовете си за пробив, докато Тийм спечели само един.

Григор имаше тотално надмощие на корта през първия сет, докато австриецът не успяваше да намери добро противопоставяне на играта на първата ни ракета. Това помогна на Димитров да спечели частта с 6:0 за само 25 минути.

През втория сет Доминик Тийм подобри играта си, докато в играта на хасковлията започнаха да се виждат проблеми. Олимпийският шампион от Токио 2020 успя да постигне пробив в петия гейм, който след това затвърди при собствен сервис.

След това дойде искането на Григор за медицински таймаут, оплаквайки се от силен световъртеж. Димитров се завърна на корта, опитвайки се да продължи мача, но малко след това реши да се откаже.

„В такива ситуации няма какво да се каже. Не исках да печеля по този начин. Григор е страхотен човек и се надявам проблемът му да не е сериозен и да го видим напълно възстановен на US Open“, коментира Доминик Тийм в интервюто си от корта след мача и прикани зрителите да аплодират Григор Димитров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ