Стелиян Попчев: Не всичко е цветя и рози в Берое, но не е и пепел и прах

7 Dni Sport23.08.2022
Арда Кърджали - Берое,

Изпълнителният директор на Берое Стелиян Попчев поиска да разясни пред „Дспорт“ ситуацията при старозагорци.

„Според мен, а и според ръководството в тази статия почти няма допирни точки с истината за ситуацията, в която се намира Берое.

Първо ще започна с това, че не всичко е цветя и рози в Берое, но не е и пепел и прах. Ние се борим в тази ситуация, както се борят и другите клубове. На този етап мисля, че се справяме що-годе добре с финансирането.

Сега конкретно вчера по статията. Започнахте със снимки как двама футболисти на Берое след края на мача се хранят с пица, което е нормална практика за 90% от отборите в България. След гостуване, след завършване на футболната среща се хранят с пица, но вие заявихте, че още по-шокиращото е, че на 25-30 човека се полагат 10 пици и това са го заявили футболисти, за което аз съм убеден и подчертавам, не вярвам. Така че няма лов на вещици, че някой от футболистите го е казал, че се полагат на 25-30 човека 10 пици. Това не е вярно. Всеки е получил пица, на всеки е закупена и е раздадена. Не е това най-важното по-лошото е, че се създава мнение, че едва ли не сме на подаяния“, сподели Попчев.

„Продължавам по темата. Берое дошъл за мача със Септември непосредствено преди двубоя – без да се съберат преди това, без да имат обяд. Това също не отговаря на истината. Отборът проведе лагер в хотел в София, който няма да спомена. Нито смятам за нужно да изпращам фактури като доказателство за пиците и хотела. Няма да изпадаме в такива детайли. Още от миналата година за тези мачове, които са от 21 часа, отборът тръгва сутринта в деня на мача за тези срещи, които са в Пловдив, София, Кърджали. Настанява се, обядва, прави почивка, следобедна закуска, разбор и мачът е вечерта в 21 часа. Така че това не е прецедент. Има и други такива отбори, не сме първите. Няма да изпадаме в детайли, но не е като да се съберем като аматьор от четвърта дивизия с колите с дънките пред Националния стадион, който дошъл да се преброи „имаме ли 11 човека да започнем“.

„Това си е нормална практика, която сме въвели още от началото на календарната година. Говорим за късните мачове. Когато мачът е в 18 часа, отборът си отива с преспиване – това не е драма. И други отбори като Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив също са пътували в деня на мача, когато играем в Стара Загора късни мачове.“

„По следващата точка – за заплатите, които се плащат редовно, но са на минимума на оживяване. Искам да подчертая, че минимумът на оживяване в България го знаят всички колко е и оценен като минимална работна заплата. Лицензионната комисия е определила като минимална работна заплата за футболистите от еfbet Лига 1500 лева. Няма футболист, който да не получава в пъти по-висока от тази, определена от лицензионната комисия заплата. Така че вече определението колко е минимумът на оживяване всеки го определя. За Илон Мъск е един, за българина е друго. Така че не можем да сложим граница колко е минимумът на оживяването. Мога да заявя че има играчи, които получават възнаграждения, които се получават и във водещите отбори – малко на брой, но имаме и такива“, каза още директорът на Берое.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ