Кузманов, Томова и Шиникова стартират днес в квалификациите на US Open

7 Dni Sport23.08.2022
Димитър Кузманов, Дора Ангелова

Трима бългрски тенисисти ще участват в квалификациите на последния за годината турнир от “Големия шлем” – US Open. Това са Димитър Кузманов, Виктория Томова и Изабелла Шиникова при жените. Те вече научиха съперниците си за първия кръг на пресявките, а първите им мачове са още днес.

Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов ще започне срещу 173-тия в световната ранглиста Лука Нарди. Двамата ще играят в третия мач на корт №15, където програмата започва в 18:00 часа, а при евентуален успех на българина негов съперник във втория кръг ще бъде Лиъм Броуди (№131) или Мърфи Касоне (№517). Това ще бъде седмо участие на Кузманов в квалификациите на турнир от Големия шлем, като досега той не е успявал да намери място в основната схема.

Първата ни ракета при жените Виктория Томова ще открие кампанията си срещу бившата №88 Альона Болсова, която понастоящем заема 209-а позиция в световната ранглиста. Най-големият успех на родената в Молдова испанка в Шлема до момента е достигането й до осминафиналите на „Ролан Гарос“ преди три години. Томова и Болсова има една среща помежду си – на турнир в София през 2015 година, когато българката бие с 6:0, 6:2. Мачът им е трети в програмата на корт №8, която започва в 18:00 часа. При нов успех Виктория ще играе във втория кръг в Ню Йорк срещу Катарина Завацка (№323) или Джоан Цугер (№167).

Другата ни представителка при жените Изабелла Шиникова ще срещне на старта на пресявките Кристина Букса (№119), която в последните седмици намери място в основната схема на три поредни престижни надпревари, включително турнира в Торонто, който е от сериите WTA 1000. Двете ще закрият днешната програма на корт №15. Евентуална опонентка на Шиникова в следващата фаза ще бъде Мария Карле (№142) или Синя Краус (№203).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ