Футболната Обсерватория предсказа: Лудогорец е шампион, „Хебър“ ще се спаси

7 Dni Sport23.08.2022
Лудогорец - Славия, Отбор

Футболната Обсерватория в Швейцария, анализираща футболни тенденции и статистика, направи прогноза кой ще бъде шампион в 23 европейски първенства.

За сезон 2022/23 прогнозите се правят на базата на статистически модел, който включва представянето на отборите в последните две кампании, опита на футболистите в състава, както и активността им на трансферния пазар.

Според Футболната Обсерватория Лудогорец ще спечели титлата в България за 12-и път, а негови подгласници ще са ЦСКА и ФК ЦСКА 1948. Носителят на Купата на България Левски вероятно ще заеме седмото място, извън зоната на евротурнирите.

Според прогнозите от Първа лига ще изпаднат Спартак (Варна) и Пирин (Благоевград), а Ботев (Враца) ще играе бараж за оцеляване срещу третия от Втора лига.

Хебър и Септември ще се спасят и остават в елита.

В Топ 5 на първенствата в Европа Обсерваторията очаква в Италия шампион да е Интер, а Манчестър Сити, Реал (Мадрид), Байерн (Мюнхен) и Пари Сен Жермен да защитят титлите си.

Автор: в. „Труд“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ