Левски ще направи опит да се съвземе срещу Хебър на „Герена“

7 Dni Sport20.08.2022
Левски - Спартак Варна, Филип Кръстев, Билал Бари

Левски приема Хебър в мач от седмия кръг на efbet Лига. Срещата е с начален час 20:15 на стадион „Георги Аспарухов“. Двата тима са с еднакъв актив от точки до момента – шест. „Сините“ обаче са с цели три двубоя по-малко.

Срещата ще бъде първа за Левски след отпадането от Хамрун Спартанс в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Треньорския щаб и феновете се надяват, че разочарованието от неочакваното напускане на евротурнирите няма да окаже голямо негативно влияние и домакините няма да срещнат големи трудности срещу новака в елита.

Станимир Стоилов няма големи кадрови проблеми за срещата, макар че няколко основни футболисти пропуснаха по няколко тренировки през седмицата. Билал Бари, Келиан ван дер Каап, Георги Миланов, Жереми Петрис и Николай Михайлов имаха различни проблеми. Именно капитанът Михайлов е единственият футболист, който няма да бъде на линия за срещата. Всички останали попаднаха в групата на тима за срещата.

Хебър от своя страна ще може да разчита на последното ново попълнение на тима. Венсан Марсел, който последно игра за Локомотив (Пловдив) вече е футболист на състава от Пазарджик и ще бъде на линия за мача на Герена.

Двата тима не са се срещали един с друг от повече от 20 години. Последно Левски и Хебър бяха заедно в елита през сезон 2000/01. Тогава „сините“ записаха две победи – 4:1 на Герена и 1:0 в Пазарджик. В историята двата отбора са играли едва шест мача помежду си, като Левски има три победи, Хебър – два, а един мач е завършил наравно.

efbet Лига, 7 кръг:

Левски – Хебър Пазарджик

Вероятни състави:

Левски: Андреев, Галчев, Сундберг, Кордоба, Цунами, Кръстев, Краев, Стефанов, Роналдо, Уелтон, Петков

Хебър: Дебърлиев, Михайлов, Крумов, Бухал, Търтов, Секейра, Бонани, Хамдиев, Манев, Кнежевич, Есеола

Стадион: „Георги Аспарухов“, София

Съдия: Красен Георгиев

Начало: 20:15 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ