Партизан приземи тежко Хамрун

7 Dni Sport19.08.2022
Хамрун Спартанс,

Партизан се наложи без проблем с 4:1 над Хамрун Спартанс и направи огромна крачка към груповата фаза на Лига на конференциите.

Малтийците, които сътвориха сензация срещу Левски преди седмица и спечелиха с дузпи в София, този път нямаха сили да се противопоставят. Партизан реши всичко до почивката, когато водеше с 3:0. Четвъртото попадение за „гробарите“ беше дело на бившия халф на Черно море Патрик Андраде.

Фиорентина се завърна с победа в евротурнирите, след като спечели с 2:1 като домакин на Твенте в двубой от плейофите на Лигата на конференциите. Николас Гонзалес и Артур Кабрал дадоха добър аванс на „виолетовите“ през първата част, а Вацлав черни върна един гол след подновяването на играта.

Балкани е на път да стане първият косовски отбор, който успява да се класира за груповата фаза на някой от евротурнирите. Съставът на старши треньора Илир Дая победи с 2:1 като гост северномакедонския Шкупи и е много близо до историческото постижение.

Унгарският МОЛ Фехервар записа изненадваща победа с 2:1 при гостуването си на германския Кьолн. Още в 14-ата минута Флориан Дитц изведе домакините напред. Унгарците обърнаха до почивката чрез Будву Зивзивадже и Палко Дардай.

Виляреал се наложи с 4:2 над Хайдук (Сплит) в Испания. Кристиан Димитров беше в групата на хърватите, но не се появи в игра и още няма нито един мач през сезона.

Истанбул Башакшехир и Антверп направиха 1:1. Гола за белгийците вкара бившият защитник на Локомотив (Пловдив) Диниш Алмейда. Португалецът се разписа в 88-ата минута и донесе равенството на тима си.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ