Стойчо превърна и своите във врагове

7 Dni Sport17.08.2022
ФК ЦСКА 1948, Стойчо Младенов, Добрин Гьонов

Ако приемем, че глобално България спортно е разделена на синя и червена част, без разбира се да подценяваме останалите цветове на палитрата от Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора…, няма как да не отбележим, че в последните дни вечното дерби извън терена беляза драматични обрати. Аха едните да цъфнат от кеф от поредното „стилно“ отпадане на другите и ето ти я обръщалката. Няколко дни Червената България се чудеше как точно да поднесе поредната си порция пълнеж към бездънната яма на синия футболен фолклор и ето, че Стойчо Младенов затвори устите на своите и отвори тези на Синята България.

Всъщност „своите“ по всичко изглежда вече не са свои, а трябва да им слагаме кавички. Една от емблемите на армейската спортна общност отиде при свое разклонение, а то не е точно разклонение, не е и антипод, не е и туморен израстък. Проектът 1948 е това, което червената част на България ненавижда заради куп причини, включително и натрапчивото си присъствие на футболната карта до ден днешен. Няма да е справедливо да бъдем крайни спрямо Екзекутора на Ливърпул, но в последните часове той направи показна и демонстративна екзекуция на ЦСКА, въпреки дискусионния модел на управление, който в момента стопанисва „Армията“ и Панчарево.

Че парите не миришат и в съвременния комерсиален свят не е окей да се говори за клубна лоялност, е вярно донякъде. Точно до там, че когато си преминал в точно този клуб, който си презирал поради изкуственото му създаване на гърба на така наречения оригинал, си заслужаваш всички упреци. До един!

Защото точно това са хората, които са те носили на ръце цял живот и са виждали в теб надеждата, че ще пазиш идеята ЦСКА завинаги. А сега децата на тези хора, като питат „Тате, ама Стойчо защо ни предаде?“, какъв отговор точно трябва да получат?! Кефеха му се за „говеждия стадион“, за „сините братя“ и за всички къде популистки, къде искрени обиди към вечния враг. Е, сега кой ще бъде врагът на Стойчо Младенов, чиято кариера и като футболист и като треньор е минала под знака на абсолютно разнополюсното съперничество. Нека познаем – сега той сам си създаде голям враг и той е в доскорошния му втори дом, който ще продължи да приема децата, които обичат ЦСКА.

Автор: Желю Станков / „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ