Илиана Раева разплака България: Уважение

7 Dni Sport17.08.2022
Илиана Раева,

Ръководителката на най-успешната българска спортна федерация тази по художествена гимнастика – Илиана Раева умее да влияе на хората и на своите приятели, фенове и последователи. Пореден пример затова е последната ѝ публикация в една от социалните мрежи, а именно Фейсбук. Тя сподели снимка и текст, с които разчуства и разплака голяма част от тях.

Илиана сподели историята Димитър, който работи като вълшебник. Така започва публикацията.


Снимката на Димитър, който е определен като вълшебник, който помага с голямото си сърце.

„ДИМИТЪР, КОЙТО РАБОТИ ВЪЛШЕБНИК

(или как 15 парализирани кучета и котки проходиха с помощта на русенец с голямо Сърце)

„Не всичко е пари, приятелю, не всичко е пари!“

Тази строфа от един от вечните шлагери на Лили Иванова е достойно начало за тази история… История за Доброто, което все още не сме изгубили напълно. Но не за онова, което чака отплата, а за безвъзмездното Добро.

Името му е Димитър. Недейте си мислете, че в 21 век вълшебници не съществуват. Защото Димитър работи вълшебник. Точно така! Денем русенецът се занимава с оптичен тунинг на коли, а вечер създава „крака“ за парализирани животни.

„Стана случайно… Имам прители от групи за животни. Преди около два месеца една от тях имаше нужда от количка за кучето си – ротвайлер. Никога преди не съм правил колички, но си казах: „Защо пък да не опитам?“. Направих я, изпратих я и така започна всичко. Респект за Човеците, които се грижат за тези животни и са посветили животите си на тях“, споделя с „Училище за любов“ Димитър.

Поръчани от чужбина, помощните колички за животни-инвалиди струват средно 350 долара. Вълшебникът от Русе, подсигурил трети чифт крака на вече петнадесетина кучета и котки, го прави даром.

Питаме откъде си набавя колелцата, които много приличат на тези от детските колички… „Количката, а с нея и колелцата, трябва да отговарят на размерите на животинката. Впрегнал съм моите приятели, който каквито колела намери из мазетата си, да помага. За количките за котки ползвам колелцата от колички за багаж. А за една от тях приспособих дори колела от детски самолетчета“, разказва още Вълшебникът.

Всяко от животните, на които Димитър е помогнал, си има своята тежка и тъжна история, повечето от които написани от „човек“. Накрая питаме Вълшебника защо го прави без пари. И отчасти си отговаряме сами: защото под гърдите си носи Сърце….

А той отвръща:
„Защо ли? Предайте нататък!“

****************************************

МОЛЯ, СПОДЕЛЕТЕ!

ЗАЩОТО ДОБРОТО ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ РАЗКАЗАНО НА СВЕТА

Текст „Училище за любов“

Снимки Фейсбук на Вълшебника:“, пише страничката „Майката природа/Mother Nature“, мястото от, което Илиана е споделила публикацията и е добавила краткото, но достатъчно „Респект!“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ