Скритият подарък на Гриша Ганчев за ЦСКА. Най-големият от всички.

7 Dni Sport15.08.2022
ЦСКА, Гриша Ганчев

ЦСКА за четвърти пореден сезон отстрани поне два съперника в евротурнирите и се намира на прага на трето последователно участие в груповата фаза на международна надпревара.

„Армейците“ започнаха сезона на 129-та позиция в ранглистата на УЕФА с коефициент 10.500. След отстраняването на Македония Гьорче Петров и Сейнт Патрикс ЦСКА се изстреля с цели 26 места напред във временната класация и събра коефициент 13.000.

За съпоставка – през този сезон 14.500 пункта стигнаха на тимовете, за да са поставени в плейофите за влизане в групите на Лигата на конференциите. Ако приемем, че през следващия сезон летвата ще е поставена на приблизително същото ниво, това значи, че отстраняване на Базел би осигурило на ЦСКА място сред поставените по целия път към груповата фаза. Това показват предварителните сметки, но всичко зависи от възпитаниците на Саша Илич и тимовете, участващи в турнира през следващия сезон.

Както е известно, на „армейците“ предстои плейоф за класиране в групите на Лига Европа. Първият мач е в четвъртък от 20:00 часа на „Васил Левски“, а реваншът е на 25 aвгуст (също от 20:00 часа).

Темата са коментира много по форумите на ЦСКА.

Интересно мнение по темата е това на Георг Тодор, което публикуваме без редакторска намеса:

„Това е най-големият подарък на Гриша Ганчев за ЦСКА. Отборът е върнат на картата на Европа, не живурка там, а е ясно стъпил там, където му е мястото. Бием Базел, влизаме в групите и вече ще имаме коефициент за поставени. След това на плейоф може да играем с отбори, като Сейнт Патрикс, Хамрун и прочиев, а не Базел. Само ЦСКА!“, пише запалянкото.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ