Гордей се България, Тонислав Събев успя на Европейското първенство, изпълни целта си

7 Dni Sport15.08.2022
Тонислав Събев,

България има още един полуфиналист на Европейското първенство по плуване в Рим. Тонислав Събев подобри собствения си национален рекорд на 50 метра бруст, след като завърши четвърти в своята серия с 27.58 секунди и намери място сред най-добрите 16 с 12-ти резултат. Другият българин в дисциплината Любомир Епитропов зае 31-во място с 28.46 секунди.

“Добре с чувствам, намерих си няколко технически грешки. Надявам се на полуфинала да ги оправя. Целта ми е да вляза на финал. Стартът и подводното ми бяа малко избързани, но все пак е сутрешно плуване. Радвам се, че ще мога да плувам следобед и да опитам да си оправя грешките”, каза Събев пред БНТ3 след плуването си.

“Пак не съм доволен, но това е 50 – не е основната ми дисциплина. Там, където очаках, не сe получи. Не мисля, че трябва да го преглъщам, но трябва да го използвам като мотивация за следващите състезания”, добави Епитропов.

Най-бърз в сериите на 50 метра бруст беше италианецът Николо Мартиненги с 26.71 секунди.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ