Григор Димитров излиза срещу Шаповалов в ранните часове на вторник

7 Dni Sport15.08.2022
Григор Димитров,

Григор Димитров започва участието си на турнира от сериите Мастърс в Синсинати в ранните часове на вторник.

Най-добрият български тенисист се изправя срещу Денис Шаповалов в мач от първия кръг на надпреварата. Сблъсъкът между Григор и канадеца е насрочен за последен в днешната програма на корт „Грандстенд“.

Срещата ще започне около 02:00 часа и ще бъде илъчвана пряко в ефира на MAX Sport 1.

Това ще бъде трети мач между двамата, като Григор е спечелил и двете си срещи на твърди кортове срещу Шаповалов до момента, докато канадецът има успех в единствения им мач на клей. Димитров попадна в най-горната осмина на жребия, като при успех в първи кръг, той ще срещне Томи Пол или Дженсън Бруксби (и двамата представители на САЩ), докато негов съперник на осминафиналите може да е световният номер 1 – Даниил Медведев.

Българинът продължава подготовката си за Откритото първенство на САЩ, след като отпадна от Алекс де Минор в турнита от Мастърс в Монреал миналата седмица. Любопитното е, че канадецът Шаповалов също отпадна в Монреал след поражение от Де Минор. Последният за годината турнир от Големия шлем ще започне на 29 август.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ