Спартак Варна ще се опита да вземе точки от Ботев във Враца

7 Dni Sport15.08.2022
Спартак Варна - Славия,

Новакът в efbet Лига Спартак (Варна) още няма победа и се намира на дъното в класирането, а днес му предстои гостуване на Ботев (Враца), който също не се представя убедително от старта на сезона. Двубоят започва в 20:30 часа и се очертава доста оспорван.

Врачани играят приятен футбол под ръководството на Росен Кирилов, но в предишния кръг допуснаха тежка загуба с 2:5 от ФК ЦСКА 1948 и с актив от 4 точки са в долната половина на подреждането. Домакинството на Спартак е отлична възможност тимът да вземе глътка въздух преди мачовете със Славия и Левски.

Спартаклии взеха единствената си точка до момента срещу Пирин, а в петте си мача са отбелязали само два гола. През седмицата младият наставник Васил Петров беше освободен и днес отборът ще бъде воден от Георги Иванов.

Очаква се във Враца атаката на “соколите” да води Мартин Тошев, подпомаган от Георги Бабалиев, Божидар Васев и Мехмед Мехмед.

В групата на домакините попаднаха новите попълнения Алан Миналия и Йохан Валбуена, които вече имат картотеки. Браян Переа ще започне на върха на атаката, а зад него ще действат Жан-Пиер Да Силва, Даниел Генов и Сантиаго Монтоя.

За последно Ботев (Враца) и Спартак (Варна) се срещнаха в контрола през лятото, спечелена от врачани с 3:0.

efbet Лига – 6 кръг:

Ботев Враца – Спартак Варна:

Вероятни състави:

Ботев Враца (4-2-3-1): Костов; Мендоса, Кавдански, Л. Фелипе, Фераресо; Гаврилов, Ивайлов; Да Силва, Монтоя, Д. Генов; Переа
Старши треньор: Радослав Кирилов

Спартак Варна (4-2-3-1): Дичевски; Будинов, Н. Борисов, Ибрям, Луго; Я. Андреев, Климентов; Мехмед, Б. Васев, Бабалиев; Тошев
Старши треньор: Г. Иванов

Съдия: Георги Кабаков
Стадион: “Христо Ботев”, Враца
Начало: 20:30 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ