Отборът на Карабельов пропусна да оглави класирането в Унгария

7 Dni Sport15.08.2022
янис карабельов

В среща от третия кръг на унгарското първенство Кишварда и Академия Пушкаш завършиха наравно – 1:1. Цял мач за домакините игра юношата на Славия Янис Карабельов. Неговият тим можеше да оглави временното класиране при победа, но трябваше да положи сериозни усилия, за да стигне и до едната точка.

Гостите поведоха в 13-ата минута с гол на Йоел ван Нийф, след което Кишварда изцяло доминираше. Привлеченият от Септември (София) Марио Илиевски беше активен, но през второто полувреме отстъпи мястото си на Дритон Цамай. Изравнителното попадение пък вкара Ясмин Мешанович в 87-ата минута.

Кишварда има 5 точки от 3 мача, а на върха на таблицата с 6 точки излезе шампионът Ференцварош. Отборът на Сергей Черчесов разгроми с 4:0 МОЛ Фехервар и отчасти се реваншира пред феновете си за отпадането от Карабах в квалификациите на Шампионската лига. Головете за Ференцварош отбелязаха Карлос Ауски, Ксавие Марсе, Адама Траоре и Франк Боли. За МОЛ Фехервар титлуяр беше бившият халф на ЦСКА – Рубен Пинто.

В мач с шест гола, няколко обрата и един червен картон Хонвед и Пакш направиха 3:3. Домакините поведоха с две попадения от дузпи на Ненад Лукич, но не успяха да вземат трите точки заради хеттрика на Барнабаш Варга за Пакш. Хонвед остана и в намален състав след изгонването на Максим Фалкошенко (76′), а третият гол на Варга падна дълбоко в добавеното време от дузпа.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ