Червен триумф в Дъблин! ЦСКА тресна Сейнт Патрикс в исторически мач

payimage-546009

ЦСКА спечели с 2:0 при визитата си на Сейнт Патрикс в реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите и с общ резултат 2:1 се класира за плейофната фаза, където ще спори с Базел за влизане в групите. В първата среща „армейците“ бяха допуснали изненадващо поражение с 0:1 на Националния стадион „Васил Левски“ с гол в последните минути, но на реванша Маурисио Гарсес (12) и Иван Турицов (81-дузпа) донесоха историческа победа за българския клубен футбол. Никога досега наш тим не бе продължавал напред в европейските турнири след домакинска загуба в първата среща.

Срещата започна на високи обороти с атаки и към двете врати, а в 12-ата минута „армейците“ поведоха след центриране на Тибо Вион от корнер и гол на непокрития Маурисио Гарсес с глава от близко разстояние за 0:1, с което изравниха общия резултат.

В 22-ата минута Иван Турицов центрира отдясно и след лек рикошет в главата на бранител топката стигна до Марусио Гарсес, който отблизо не успя да отправи точен удар. Секунди по-късно Адам О’Райли бе изведен сам срещу Густаво Бусато, но бразилският вратар излезе и спаси с крак. След това на терена влезе медицински екип да окаже помощ на стража, който пострада в тази ситуация. Последваха силни минути за домакините и в 28-ата Бусато изби опасен прехвърлящ удар отдалеч на Джоузеф Редмънд.

Десет минути преди края на редовното време на първата част Брайън Морено можеше да удвои аванса на българския тим, но ударът му от границата на наказателното поле бе спасен от вратаря Ананг. До края на полувремето домакините опитаха натиск и в 42-ата минута имаха шанс чрез Адам О’Райли, чийто удар от малък ъгъл бе спасен от Бусато.

Winbet – най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След почивката футболистите на Саша Илич взеха инициативата, но не застрашаваха сериозно вратата на домакините. В 58-ата минута Йомов изведе Морено на ъгъла на наказателното поле и колубциецът стреля по диагонала, но топката попадна в ръцете на вратаря.

В 73-ата минута Крис Форустър центрира отдясно, а в наказателното поле Антъни Бреслин бе изпуснат на втората греда, но ударът му по трева бе спасен от Бусато. Шест минути след това Маурисио Гарсес бе задържан в наказателното поле от Хари Брокбанк и съдията Хорациу Фешнич посочи бялата точка. Зад топката застана Иван Турицов, който в 81-ата минута реализира хладнокръвно дузпата за 0:2. В този момент играчите на Саша Илич поведоха и в общия резултат, а до края на мача не допуснаха гол и продължават напред.

Така ЦСКА се класира за плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите, където ще се изправи срещу Базел, който елиминира Брьондби след дузпи.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ