Ботев (Пловдив) вдигна капитала си на над 6 млн.

Антон Зингаревич,

Ботев (Пловдив) увеличи капитала си на 6 161 000 лева, съобщиха от Сдружение “ПФК Ботев Пловдив” след провелото се общо събрание на акционерите в клуба.

„На Общо събрание на акционерите на ПФК Ботев Пловдив бе взето решение за увеличаване на уставния капитал на дружеството, в което мажоритарен акционер е „Лусид футбол холдинг БГ“ ЕООД, а миноритарен – Сдружение „ПФК Ботев Пловдив”, от 100 000 лева на 6 161 000 лева.”, се казва в изявлението на Сдружението.

Ботев (Пловдив) вдига капитала и избира нов член на директорите
Ботев (Пловдив) вдига капитала и избира нов член на директорите

От новата сума 6 000 000 лева са предоставени от компанията на г-н Антон Зингаревич, а 61 000 лева – от Сдружението. След увеличението руският предприемач ще притежава акции на стойност 6 099 000 лева, а сдружението – книжа на стойност 62 000 лева, като по този начин неговият дял в клуба се запазва на 1%.

С друго решение, на мястото на Даниел Серехидо за нов член на Борда на директорите на АД-то е приет Александър Ослан.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ