Левски ще затвърждава надмощието си над Хамрун по пътя към мечтаните групи

Левски - ПАОК, Георги Миланов, Жереми Петрис, Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундберг

Левски продължава похода си в евротурнирите тази вечер срещу малтийския Хамрун Спартанс. Двата тима се изправят един срещу друг в среща-реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите на стадион “Георги Аспарухов” от 21:00 часа. Главен съдия на двубоя ще бъде Ищван Ковач от Румъния.

“Сините” успяха да победят преди седмица своя противник в Малта след късен гол в 95-ата минута на Филип Кръстев. Тогава обаче Хамрун показа добро лице и със сигурност на българския тим няма да му бъде толкова лесно в реванша. Все пак обаче Левски е с преднина и надеждите са родният отбор да продължи напред към плейофната фаза.

Интересът към срещата е огромен и “Герена” отново ще бъде напълнен до краен предел. Само няколко часа след пускането на билетите в продажба, “сините” запалянковци изкупиха всички налични пропуски. Така във втори пореден мач у дома от Европа Мъри Стоилов и компания ще се радват на препълнен стадион, след като в предишното домакинство на ПАОК феновете отново бяха изкупили ценните хартийки.

Иначе през изминалата седмица Левски се завърна на домашната сцена и игра срещу Пирин (Благоевград) в efbet Лига. След като два поредни уикенда мачовете на “сините” бяха отменяни заради ангажиментите им в евротурнирите, в неделя столичният тим стигна до минимална победа с 1:0 над “орлетата”. В герой за домакините се превърна Роналдо, който вкара единственото попадение в срещата.

Почти всички футболисти ще са на линия на Станимир Стоилов за мача довечера. Изключение прави Ивелин Попов, който все още лекува контузия, която получи в предсезонната подготовка на тима. Опитният офанзивен футболист е почти излекуван, но все още не е напълно готов и няма да попадне сред избраниците на Мъри. Вчера последната официална тренировка преди днешния двубой пък пропусна Жереми Петрис. Новият десен бранител на “сините”, който бързо се превърна в една от основните фигури в състава, има неразположение и все още не е ясно дали ще вземе участие довечера.

Първенството в Малта все още не е стартирало, което означава, че последният мач, който Хамрун изигра, е именно този срещу Левски преди седмица. Вчера на пресконференцията преди срещата наставникът Бранко Нишевич призна, че има план как да стартира двубоя и вече се е запознал с играта на родния тим.

Който и от двата тима победи днес и продължи към следващата фаза, ще трябва да се изправи със загубилия от сблъсъка между АЕК (Ларнака) и Партизан (Белград). В първия мач АЕК се наложи с 2:1 като домакин и приближи сръбския гранд до мач с Левски или Хамрун.

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ (3-4-3): Михайлов; Ван дер Каап, Сундберг, Кордоба; Петрис, Кръстев, Миланов. Цунами; Роналдо, Бари, Уелтон

ХАМРУН СПАРТАНС (3-4-3): Бонело; С. Борг, Емерсон. Биеличич; Корбалан, Пърша, Гюламие, Камензули; Джони, Машике, Докод


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ