Монца взима играч от Арсенал за конкурент на Антов

Монца, Валентин Антов

Новакът в Серия „А“ Монца ще подсили отбранителния си вал с централния защитник на Арсенал Пабло Мари, съобщи журналистът Фабрицио Романо.

Двата отбора вече са постигнали пълна договореност и сделката може да се счита за сигурна. 28-годишният играч ще премине в Монца под наем, като италианският клуб ще бъде задължен да откупи правата му, ако се спаси от изпадане през предстоящия сезон. Откупната клауза е около 5 милиона евро. Мари премина в Арсенал през 2020 година, но има само 22 мача за „артилеристите“ във всички турнири. През последната кампания той бе отдаден под наем в друг тим в Италия – Удинезе, където записа 15 срещи с два гола.

В кариерата си испанецът е играл за отборите на Майорка, Химнастик Тарагона, Жирона, НАК Бреда, Депортиво Ла Коруня и Фламенго. В периода 2016-2019 година той е собственост на Манчестър Сити, но никога не е играл за „гражданите“. В отбора на Монца, Мари ще бъде съотборник с българина Валентин Антов, с когото ще се конкурира за място в центъра на отбраната.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ