Лудогорец изхвърча от Шампионската лига, шест гола и три червени картона оцветиха мача в Загреб

ФК ЦСКА 1948 - Лудогорец, Кирил Десподов

Лудогорец отпадна от тазгодишното издание на Шампионската лига. “Орлите” загубиха с 2:4 втория мач от третия квалификационен кръг от Динамо (Загреб). След като първия двубой в Разград бе завършил също с победа за хърватите – 2:1, българите напускат надпреварата с общ резултат 3:6.

Разградчани могат да имат претенции към главния съдия Беноа Бастен, който ги остави с цели трима души по-малко. Доминик Янков бе изгонен за втори жълт картон още в началото на мача, а Рик Джонатан и Жан Карничник напуснаха съответно в средата на втората част и края на двубоя.

Кирил Десподов реализира попаденията за Лудогорец, докато за Динамо на два пъти бе точен Мислав Оршич, а по един гол добавиха Йосип Дърмич и Бруно Петкович.

Първата опасност бе в полза на домакините. Ариан Адеми се оказа на чиста стрелкова позиция в наказателното поле, но Симон Слуга успя да избие в ъглов удар.

В 13-ата минута Динамо успя да открие резултата. Хубавата многоходова атака на домакините бе завършена с глава от Йосип Дърмич за 1:0.

В 17-ата минута българите можеха да изравнят, след като Доминик Янков се освободи от защитник и стреля силно, но Доминик Ливакович спаси. Секунди по-късно полузащитникът обаче получи втори жълт картон и остави тима си с човек по-малко доста рано в мача. Предупреждението бе пресилено, но така или иначе протестите не дадоха резултат и Лудогорец остана с десет души.

В 28-ата минута резултатът набъбна до 2:0 в полза на хърватите. Антон Недялков спъна в наказателното поле Дарио Шпикич и съдията Беноа Бастен отсъди дузпа. Зад топката застана Мислав Оршич и удвои.

Минута преди края на полувремето преднината на Динамо стана три гола. Оршич премина като на шега през Пиотровски в наказателното поле и с техничен удар, отклонил се в гредата, реализира.

В последната секунда на първата част Лудогорец намали резултата. Една избита топка се оказа право при Кирил Десподов в наказателното поле, който без да се бави я насочи добре във вратата на Ливакович.

В началото на втората част българите стигнаха до втори гол. Дино Перич игра с ръка в наказателното поле и след проверка от ВАР съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Десподов и реализира.

В 73-ата минута Лудогорец остана с още един човек по-малко. Рик Джонатан удари в лицето съперников играч в опит да запази топката, което се стори достатъчно на рефера да му покаже директен червен картон.

Пет минути преди края на мача гостите останаха с цели трима играчи по-малко. Резервата Жан Карничник задържа в наказателното поле Оршич и съдията отсъди дузпа, а след преглед на ВАР изгони и бранителят. Зад топката застана Бруно Петкович и вкара четвъртият гол за Динамо.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ