Драма край морето! Созопол удари Дунав в последните секунди

Левски - Созопол,

Созопол се наложи драматично с 2:1 над Дунав (Русе) в сблъсък от 4-ия кръг на Втора професионална лига. Мирослав Будинов откри резултата в 61-ата минута. Домакините обаче показаха характер и стигнаха до първата си победа за сезона, след като Венцислав Гюзелев изравни в 84-ата минута, а в последните секунди Петър Генчев донесе трите точки.

Само 40 секунди след началото на мача защитникът а домакините Петър Генчев шутира от воле, но Мирослав Будинов блокира изстрела му. В 9-ата минута Преслав Петков центрира от левия фланг към Йордан Димитров, който засече подаването с глава, но кълбото прелетя над вратата.

Втората част отново започна с по-добра игра на домакините. В 57-ата минута Петър Генчев стреля с глава, но твърде слабо.

В 60-ата минута Созопол бе много близо до първия гол. Тома Ушагелов, Венцислав Гюзелев и Ерик Почански комбинираха, а именно Почански се озова на головата позиция, но крилото не успя да се разпише от близка дистанция, пращайки кълбото над вратата.

Секунди по-късно Дунав се възползва от грешките на домакините и стигна до първия гол. В автор на попадението се превърна Мирослав Будинов, който матира Росен Андонов с удар от въздуха.

В 84-ата минута резервата Панайот Пасков центрира перфектно в наказателното поле към Венцислав Гюзелев, който с глава изравни резултата. Това бе и първото попадение за отбора от началото на сезона във Втора лига.

В 91-ата минута Антонио Ласков стреля от далечна дистанция, но ударът му бе избит в корнер. От него халфът центрира към Петър Генчев, който от близка дистанция разстреля Цветелин Енчев, за да донесе победата на своя тим.

С този успех футболистите на Маргарит Димов вече имат три точки в актива си. Дунав пък остава със седем пункта. В следващия кръг Созопол ще гостува на Марица (Пловдив), а „драконите“ ще приемат Янтра.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ