Мечтата на Лудогорец за пробив в групите на ШЛ минава през победа на „Максимир“

Шамрок Роувърс - Лудогорец, Отбор

Лудогорец гостува на Динамо (Загреб) на „Максимир“ в реванш от третия квалификационен кръг на Шампионска лига. Двубоят на негостоприемния стадион в хърватската столица е тази вечер от 21:00 часа.

„Орлите“ загубиха първата среща в Разград, но предвид показаното преди седмица, шансовете да се класират за плейофа съвсем не са малки. Шампионите създадоха куп положения, но не съумяха да завършат атаките си по най-добрия начин и реализираха само едно попадение на „Хювефарма Арена“.

Въпреки негативния резултат в първия мач, голяма част от футболистите вярват, че ако късметът този път бъде на страната на Лудогорец и отборът повтори представянето си, ще се поздрави с крайния успех. На такова мнение е и старши треньорът Анте Шимунджа, който заяви, че разградчани няма да се впуснат в търсене на гол от самото начало, а ще подходят умно и ще изчакат своите шансове.

След като отпадна правилото за „гол на чужд терен“ 11-кратният шампион на България ще се нуждае само от едно попадение аванс, за да вкара срещата поне в продължения.

Проблемът за Шимунджа е свързан с отсъствието на някои ключови футболисти. Пиерос Сотириу и Алекс Сантана бяха продадени преди броени дни, а един от най-острите играчи в състава Бърнард Текпетей е наказан за днешния двубой.

Клод Гонсалвеш и Каули Оливейра все още не са възстановени и няма да бъдат на разположение на Шимунджа. Добрата новина за „орлите“ е завръщането в игра на Мануел Шоу.

В същото време напрежението в Динамо (Загреб) е голямо. Феновете не са доволни от наставника Анте Чачич и цялостното представяне на отбора и сериозно се притесняват за класирането в следващата фаза.

Очакват се над 10 000 зрители да подкрепят хърватския шампион във важния сблъсък днес, което ще направи задачата на Лудогорец още по-трудна.

Дотук българите се справиха последователно със Сутиеска и Шамрок Роувърс, докато Динамо отстрани единствено Шкупи. Победителят от тази двойка ще се класира за плейофа в Шампионска лига, където най-вероятно ще срещне норвежкия Бодьо/Глимт, който разгроми Жалгирис с 5:0 в първия мач помежду им.

Вероятни състави:

ДИНАМО (4-2-3-1): Ливакович; Ристовски, Шутало, Лауритсен, Бочкай; Адеми, Батурина; Оршич, Иванушец, Шпикич; Емрели

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Слуга; Сисиньо, Вердон, Пластун, Недялков; Шоу, Пьотровски; Рик, Д. Янков, Десподов; Тиаго


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ