Левски се озори, но все пак пречупи Пирин

payimage-545325

Левски пречупи трудно Пирин (Благоевград) с 1:0 на стадион „Георги Аспарухов“ в мач от петия кръг на efbet Лига. Роналдо (70) се превърна в герой за домакините с дебютния си гол в елита.

За „сините“ това бе първи мач в шампионата от 15 юли, след като те отложиха мачовете си със Славия и Черно море заради ангажиментите си в Европа.

Домакините натиснаха от самото начало и доминираха през първата част, в която се скъсаха да пропускат. Гостите заложиха на контраатаката и отправиха само един неточен удар.

Вратарят на „орлетата“ Янко Георгиев бе на висота и спаси всичко, като още в 6-ата минута изби на голлинията топката след удар с глава на Илиян Стефанов. Пет минути по-късно домакините удариха и греда. След центриране от корнер топката стигна до Стефанов, който с глава я насочи към границата на вратарското поле, където Хосе Кордоба я засече и нацели левия страничен стълб.

„Сините“ продължиха да натискат, но Роналдо и Уелтън нямаха късмет при завършващия удар, а в 22-ата минута Христофор Хубчев от гостите шутира над вратата на Андреев. В 33-ата минута Патрик-Габриел Галчев би от границата на наказателното поле, но Янко Георгиев изби в корнер. След него в наказателното поле на „орлетата“ се създаде суматоха, но Казуки Такахаши изчисти.

Шест минути преди края на редовното време за първата част Уелтон получи топката вдясно от вратата на Пирин, но стражът на „орлетата“ спаси без проблеми. До края на полувремето Марин Петков и Филип Кръстев отправиха неточни удари.

„Сините“ продължиха да натискат и след почивката, но защитата на гостите и вратарят Янко Гергиев изглеждаха непреодолими поне до 70-ата минута, когато Патрик-Габриел получи много пространство на десния фланг и центрира в наказателното поле. Роналдо изпревари защитниците на гостите и с глава реалзиира първия си гол в елита за 1:0.

Шест минути след гола гостите имаха шанс да отвърнат, но Славчо Шоколаров стреля неточно от пряк свободен удар, пращайки топката покрай вратата на Пламен Андреев. В 82-ата минута влезлият като резерва Билал Бари отправи удар от близка дистанция и Янко Георгиев отново спаси.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ