Сашо Ангелов побесня и се закани на съдиите: И танк да дойде срещу мен, аз пак ще се боря

Сашо Ангелов

Наставникът на Янтра (Габрово) Сашо Ангелов нападна остро българското съдийство и конкретно това от вчерашния мач между неговия тим и Литекс. Двата тима не се победиха и завършиха 0:0 в среща от четвъртия кръг на Втора лига, но през второто полувреме гол на резервата Емил Колев бе отменен заради засада от страничния съдия Александър Апостолов.

В двубоя, който беше ръководен от Георги Гинчев, имаше по един червен картон и за двата тима, но Ангелов призна, че за тях няма претенции. Засада обаче според него е нямало, а почти всички положения са били създадени от “некомпетентните намеси на съдиите”.

“Играхме вчера с Литекс – абсолютно чист гол за нас отменен, по каква причина не знам. Има и видео и се вижда. Говорих с този смешен съдия и ми се заканва. Макар че аз живея в Търново и той живее в Търново, но не съм го виждал, не мога да се сетя даже кой е. Снощи някаква медия пише скучен мач, еди какво си. Защо се избягват такива положения, които 96% са причинени от некомпетентните намеси на съдиите? Те не го правят умишлено, но просто наистина не могат. Другото нещо, което е, не знам защо, но се държат нагло. Аз като човек, който долу-горе 40 години съм ял тревата на всички стадиони, живял съм, работил, отдавал съм на тази игра, а те мислят, че от тях започва футболът. Футболът не се прави за съдиите, той се прави за хората“, коментира Сашо Ангелов пред „Спортал“.

„От снимковия материал и от видеото всеки може сам да си прецени дали има засада. Говоря със съдията и той ми казва “Аз Ви записвам”. Кой си ти? Аз му потърсих обяснение, но лично не го познавам, а той ме записва. От теб ли започна футболът, моето момче?

Янтра (Габрово) е с малък бюджет, мъчим се нещо, работим, вдигаме, имаме 12 или 13 момчета от самия град, който каквото иска да ми говори. Аз играя със 7 човека юноши. А той ми тръгнал да се прави на някакъв съдия. Откровено заявявам: Видях, както и да ги редя линиите, ВАР-система ли, еди какво си, абсолютно никаква засада. С условието, че момчетата от Ловеч нямат никаква вина. Кой е той съдията, че да определя съдбата на някакъв отбор“, попита треньорът на Янтра.

„Знам във футбола как и без нищо пак може да стане нещо, но такива, които ни пречат, просто… Това тяхно нагло държание. Имаше миналата година едно момче, което свири мача ни със Созопол и даде дузпа за тях. След това ми се извинява 15 пъти. Вика ми “Ние грешим”, добре, ама не се дръжте нагло. Футболът е направен за хората, съдиите са една притурка, която трябва да решава. Един малък град като Янтра, който няколко години е в аматьорския футбол и сега започна да тръгва нагоре и може да излезе на 2 точки зад първия, и се случват такива неща. Той пак ще продължава да върви нагоре, но не може такива хора да решават. Малко да си ги подбират“, продължи Ангелов.

„Това се дължи на неможене. Имат самочувствието, че са страхотни. Много добре, че се въвежда ВАР, но във Втора лига го няма. Може би на това момче, което ни свири мача, му го има в главата. Моите амбиции винаги са високи, но нямат право. Миналата година пак със Созопол каква смешна дузпа дадоха. Вчера по едно време всички скочиха, че имало дузпа за нас, но аз виждам, че няма и нямам претенции. Абсолютно червен картон за Даниел Гаджев. Там нямам претенции, но за тях дадоха червен картон на едно момче, което му бе първо докосване с топката. Аз му казах на него да не излиза, той нямаше право да излиза. Но го изгониха, за да се изравни мача. Те толкова са неадекватни, че не знам за какво стават съдиите“, каза още специалистът.

„Искат само да взимат хонорарите, не им ги знам даже какви са. Вдигнали са им ги, браво, добре, но да се докажат. Те не могат да пуснат свободна игра. Нашите съдии вървят все едно са световни шампиони по терените“, отсече Ангелов.

„Всеки гледа да е настроен добре, позитивно. За мен трябва всичко да се казва точно и ясно. Истината боли, сигурен съм, но когато се замислиш малко, нещо трябва да се промени. Не може да ми вървят като световни шампиони. Изключително лимитиран български футбол. Никакъв продукт няма. Аз знам тяхното оправдание на съдиите какво – и те са хора, и те грешат. Тука все се натиска – баща му, майка му, чичо му, че да стане и той. И тези хора вземат пари от футбола… Това е голям проблем за българския футбол.

Провокирам постоянно, ако искат да ме наказват, какво искат да правят. Аз не съм излъгал за нищо. Свърши мачът и ми викат “Аз така съм преценил”, добре, но кой си ти? Той не познава легендите на клуба, ръководството, традиции, той гледа какво става на терена и това му е работата, но на видеото се вижда и всеки да прецени за какво става въпрос. Аз няма да оставя никого, с никого не се съобразявам. Няма да позволя такива некадърници. Той бил съдия и като е съдия, какво?“.

Какво ще стане толкова, ако Габрово излезе втори в класирането? Какво лошо има? Не е лично към моя отбор, но е неможене от тяхна среда. Всеки иска да му се каже това, което на него му е хубаво, но няма как да стане. Абсолютно съм прав. Да ги направим министър-председатели, ако искат. Не се съобразявам с никого. Адмирирам Хубчев, Мъри Стоилов, Любо Пенев. Не ги познавам в живота, не ме интересува кой, как, но ги адмирирам и така трябва да стане.

За Габрово – каквото ще да става, аз ще се боря. И танк да дойде срещу мен, аз пак ще се боря“, завърши Сашо Ангелов.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ