Стоилов проговори за отложените мачове: Мачовете в Европа са важни

Левски - Спартак Варна, Станимир Стоилов

Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди утрешния двубой с Пирин (Благоевград) от петия кръг на Efbet Лига. Срещата е от 20:00 часа на „Герена“.

„Всички футболисти са здрави. Има време да почиват футболистите. Ще играят тези, с които мислим, че можем да спечелим мача. Имаме малко повече възможност да избор, след като се върнаха някои контузени. Конкуренцията се увеличава“, каза Стоилов.

„Отборът трябва да се представи по най-добрия начин пред собствена публика. Мисля, че футболистите са наясно, че Левски не може да си позволява слаби игри или да губи още точки в първенството. Футболистите нямат избор за лъкатушене. Аз симпатизирам на Пирин, тъй като играят предимно местни играчи. Отбор, който играе уверено и комбинативно. Искат да играят футбол и си заслужават мястото в елита“, продължи треньорът на Левски.

„Отборите, които са евроучастници трябва да избират дали да имат възможност да преместят някои мачове от първенството. Естествено разбирам и колегите, които са недоволни от отлагането на срещи, тъй като може да им се насъбере доста време без официален двубой. След като правилата са такива и сме се възползвали и ние, и други отбори това е ситуацията. Мачовете в Европа са важни. Решително е за клуб като нашия всяко преминаване на фаза от финансова гледна точка. Първо се съобразявам с интересите на Левски“, обясни Стоилов.

Както е известно, „сините“ вече отложиха два мача от Efbet Лига – със Славия и Черно море.

„Тренираме различни схеми. В зависимост в какво състояние се намират футболистите, ще решим преди мача как да играем. Умората на младите футболисти може да бъде само в главите, а не толкова в тялото. Ивелин Попов все още не е готов да влезе в игра“, завърши Мъри Стоилов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ