Томова влезе в топ 100 след като се класира за полуфинал

Виктория Томова,

Първата ракета на България при жените Виктория Томова се класира на полуфиналите на турнира на клей в Гроджиск Мазовецки (Полша) с награден фонд 100 хиляди долара и ще дебютира в топ 100 на световната ранглиста. На четвъртфиналите Вики записа убедителен успех с 6:3, 6:1 над представителката на домакините Катажина Кава.

Българката, която е поставена под номер 4 в схемата, започна силно първия сет и поведе с 3:0 гейма, което й бе достатъчно за успеха в първата част. Във втория сет Томова бе дори по-убедителна, като спечели и четирите гейма, в които Кава сервираше.

На полуфиналите Томова очаква победителката от мача между поставената под номер 1 в схемата Магда Линет от Полша и Виктория Кужмова от Словакия.

С успеха Томова си осигури 50 точки за световната ранглиста.

Вики ще се превърне в първата българска представителка в топ 100 при жените от 2017 година насам, когато за последно Цветана Пиронкова заемаше толкова предна позиция.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ