Левски продължава с победния си рейд в Европа! Сините треснаха Хамрун в края

Левски - Спартак Варна, Филип Кръстев

Левски победи малтийския Хамрун Спартанс с 1:0 в двубой от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Мачът започна с много добра възможност за Левски, но Уелтън не се възползва от пас на Бари. Минути по-късно отново Уелтън се озова в добра позиция, но стреля в тялото на вратаря.

Левски получи дузпа в десетата минута за задържане на Билал Бари, но Филип Кръстев удари гредата с удара си от бялата точка.

В следващите минути Левски бе по-активният тим на терена, но се отчете само с един неточен удар на Уелтън.

Домакините показаха зъби минути преди изтичането на половин час игра и първо Джони за малко не се измъкна от „синята“ отбрана, а при последвалия корнер Николай Михайлов трябваше да спасява вратата си от параболичен удар с глава.

Левски също бе близо го попадение с глава в 38-ата минута, но Цунами стреля встрани, засичайки топката от корнер.

Минута преди края на полувремето Хамрун можеше да поведе в резултата, но Николай Михайлов спаси удара на Роко Пърша.

Втората част започна с по един опит на двата отбора, но без да се стигне до точен удар, а домакините започнаха да притискат „синята“ отбрана.

Малтийците бяха съвсем близо до това да поведат в 59-ата минута, но силният удар на Джони бе спасен от Николай Михайлов.

Хамрун направи двойна смяна в 68-ата минута, а на терена срещу „сините“ заигра братът на бившата звезда на ЦСКА Али Соу – Муса. В следващите минути напрежението се задържа пред вратата на Левски, а феновете на домакините не спираха да подкрепят тима си с песни по трибуните.

Десет минути преди края треньорът на Левски Станимир Стоилов освежи атаката и полузащитата с Илиян Стефанов, Марин Петков и Андриан Краев. Това не доведе до нужната острота в атака, докато не се стигна до последната минута на мача. В нея пропусналият дузпа в началото на двубоя Филип Кръстев пое топката в наказателното поле и я прати в мрежата за крайното 1:0.

Реваншът е на 11 август (21:00 часа). Ако отстрани малтийския си съперник, Левски ще срещне загубилия от битката АЕК (Ларнака) – Партизан (2:1 в първата среща).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ