Сейнт Патрикс надхитри ЦСКА след нелепа грешка на изгряваща червена звезда

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), default quality

ЦСКА записа неприятна загуба у дома в първи мач от третия квалификационен кръг от турнира Лига на конференциите. Армейците остъпиха с 0:1 от ирландския Сейнт Патрикс на Националния стадион „Васил Левски“. Единственият гол в мача падна в 87-ата минута, когато Серж Атакий се възползва от нелепа грешка на Асен Дончев.

На трибуните на Националния стадион, за да подкрепят „червените“ бяха дошли Христо Стоичков, Мартин Петров и Теодор Салпаров.

Срещата започна равностойно, като и двата отбора опитаха да наложат контрол върху мача. В 9-ата минута Били Кинг отправи първия удар в двубоя, но топката профуча над вратата на Густаво Бусато. В следващите минути ЦСКА се настани по-трайно в половината на своя опонент, но така и не успяваше да стигне до удар или някаква опасност пред вратата на Джоузеф Ананг.

В 30-ата минута „червените“ организираха хубава атака по лявото крило. Джереми Де Нойер нахлу в наказателното поле и опита да центрира почти от аутлинията, но бранител на гостите го блокира и изчисти в корнер. Минута след това Маурисио Гарсес получи дълъг пас на левия фланг, влезе навътре в наказателното поле и стреля по земя. Ананг изпусна топката, последва сблъсък с притичалия Тибо Вион, но главният съдия отсъди нарушение в атака.

В последната минута от редовното време на първата част Амос Юга стреля от сериозна дистанция, но покрай дясната греда на гостите.

След час игра на терена за ЦСКА се появиха новите попълнения Дауда Бамба и Джонатан Линдсет, които записаха официален дебют с червената фланелка.

ЦСКА стигна до сериозна опасност пред вратата на Сейнт Патрикс в 75-ата минута. Станислав Шопов центрира от ъглов удар, а Юрген Матай опита да стреля с глава, но се получи подаване към далечната греда за Де Нойер, който не стреля много добре. Въпреки това вратарят на гостите Ананг не успя да излезе убедително и да улови, което позволи на Юга да отнеме и да центрира към далечната греда, където Маурисо Гарсес стреля с глава в малкото наказателно поле, но този път стражът на ирландците хвана топката в обятията си.

Десет минути преди края на редовното време ирландците организираха хубава контраатака, която завърши с опасен изстрел на Кинг от дистанция, но в аут.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ