Лудогорец продаде Сотириу, нападателят няма да играе срещу Динамо

Лудогорец, Пиерос Сотириу

Нападателят Пиерос Сотириу вече не е футболист на Лудогорец. Нападателят окончателно се раздели с 11-кратния шампион на България и ще подсили новия си отбор Санфрече Хирошима.

Това заяви спортният директор на клуба Георги Караманджуков пред Sportal.bg. Той разкри, че след няколкото направени изходящи трансфера, „орлите“ ще осъществят и входящи такива до края на трансферния прозорец.

„Пиерос вече не е част от Лудогорец. Той премина в новия си клуб и няма да вземе участие в реванша с Динамо (Загреб). До края на лятото ще има още нови попълнения в нашия отбор, но засега няма да назовавам конкретни имена и техните позиции“, сподели той пред нашата медия.

Според информациите, Лудогорец ще получи около 2 млн. евро от Санфрече Хирошима за правата на кипърския нападател. Смяташе се, че Сотириу ще помогне на разградчани и в реванша с Динамо (Загреб), но това няма да се случи и Анте Шимунджа ще избира измежду Игор Тиаго и Матиас Тисера кой да поведе атаката на „Максимир“.

Пиерос Сотириу дойде на „Хювефарма Арена“ през зимата на 2021 година от казахстанския Астана и бързо се превърна в голмайстор на тима. През този период той записа 62 мача във всички турнири със зелената фланелка, в които отбеляза 29 гола.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ