Саша Илич отсече: Ще имаме допълнителен импулс със Стоичков на стадиона

ЦСКА, Саша Илич

Наставникът на ЦСКА, Саша Илич, сподели очакванията си преди утрешния първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Сейнт Патрикс. Сърбинът подчерта, че неговите играчи не трябва да изпадат в еуфория и да си мислят, че това изпитание ще е леко.

Той добави също, че очакваното присъствие на Христо Стоичков на мача ще даде на неговия тим допълнителен импулс.

„Целта ни е да продължим напред. Няма да ни е никак лесно, тъй като съперникът е борбен отбор. Ние трябва да бъдем внимателни с тях. “, започна Илич.

„Със сигурност това, което демонстрираме напоследък, е начинът, по който трябва да изглеждаме на терена. Имаме още много да коригираме обаче“.

„Сейнт Патрикс използват статичните положение, ние ще обърнем внимание на това. По-важно за мен обаче е как ще изглеждаме ние. Казвам го с цялото уважение към ирландците“.

„Линдсет тренира вече с нас. Той има игрова практика вече и няма нужда от подготовка. Ще бъде в плановете за утре и се надявам да ни помогне. Бисмарк, Митков и Папазов не са на линия. Кръстев получи тежък удар и не е тренирал от 2-3 дена с нас. Турицов също има известни проблеми в адукторите“.

„В продължение на 2-3 седмици играем през 3 дена и ни е необходима седмица, в която да имаме само един мач. Затова отложихме мача с Ботев. Надяваме се, че така ще починем и ще отстраним Сейнт Патрикс“.

„Ботев е добър отбор, който е в криза в момента. Не съм гледал от тази гледна точка обаче. Най-добре беше за нас да не играем 1 седмица и това беше водещото. Нямам претенции дали ще сме първо домакини и гости, тъй като вече няма правило за голове на чужд терен. Мисля само за утрешния мач, трябва да изиграем два силни сблъсъка“.

„Няма гаранция, независимо от резултат утре, че ще се класираме занапред. Това е турнирен мач. Играем пред нашите фенове утре и ще тръгнем агресивно от първата минута. Независимо от резултата има и реванш, така че утре не се решава нищо“.

„Стоичков е един от най-големите български играчи. Ще се радвам да се запозная с него. Присъствието на такава личност ще е импулс както за играчите, така и за феновете. Надявам се, че той ще ни вдъхне допълнителна увереност“.

„Няма смисъл да говорим за Брьондби и Базел, имаме да свършим работата срещу Сейнт Патрикс. Дай Боже да продължим, тогава ще говорим за следващи опоненти“.

„Позитивните резултати и добрата игра в последните два мача ни дадоха повече самочувствие. Имаме още за коригиране. Тези двубои обаче ни дават още мотивация за предстоящите сблъсъци. Не искам да прескачам събитията. Очакват ни два тежки мача и не изпадам в еуфория. Ако излезем с настройка за лек мач, ще имаме проблеми“.

„Бисмарк има тежка контузия, която се нуждае от време за възстановяване. Важното е, че е работохолик. Трябва му още малко време. Важно е да не влезе и да се контузи веднага. Бамба тренира с нас и шансовете му да остане са добри, но само това мога да кажа“, завърши Илич.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ