Кошмар на Рома чака Лудогорец в плейофа за ШЛ

Лудогорец - Локомотив Пловдив, Бърнард Текпетей

Лудогорец ще играе срещу победителя от двойката Бодо/Глимт – Жалгирис за влизане в групите на ШЛ, ако отстрани Динамо (Загреб) в третия превдарителен кръг на най-комерсиалния клубен турнир. Това отреди тегленият днес жребий в Нион.

Първата среща е на 16/17 август в Норвегия или Литва, а реваншът е предвиден за 23/24 същия месец в Разград.

Бодьо/Глимт се превърна в сензация през миналия сезон, след като надигра с 6:1 Рома в групите на Лигата на конференциите. След това норвежците завършиха 2:2 при гостуването в Рим. Двата тима се изправиха един срещу друг и на 1/4-финалите в турнира. Бодьо би за втори път „вълците“, този път с 2:1 на изкуствения си терен в Норвегия, но на реванша бе пометен с 0:4 от бъдещия носител на Купата.

Освен с Рома шампионът на Норвегия бе и в група с ЦСКА. „Червените“ загубиха гостуването си с 0:2, а в София мачът приключи при 0:0.

Жалгирис пък сътвори една от изненадите във втория пердварителен кръг на ШЛ през тази кампания. Шампионът на Литва елиминира Малмьо след две победи и общ резултат 3:0. Преди това се бе справил значително по-трудно с Балкани след 1:1 в Косово и минимален успех с 1:0 на реванша във Вилньос, а победното попадение падна в 30-минутното продължение, тъй като редовното време приключи при 0:0.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ