Лудогорец се готви за поредна луда европейска вечер

ФК ЦСКА 1948 - Лудогорец, Игор Пластун, Отбор

Лудогорец излиза срещу Динамо (Загреб) в мач от третия предварителен кръг на Шампионска лига днес. Двубоят в Разград на “Хювефарма Арена” е с начален час 20:45 часа и ще бъде ръководен от един от най-известните рефери в целия свят – Джунейт Чакър.

Пътят на родния тим досега в най-комерсиалния европейски клубен турнир започна от първия предварителен кръг срещу Сутиеска (Никшич), а след това “орлите” елиминираха и Шамрок Роувърс. Именно в реванша срещу ирландците обаче разградчани допуснаха първата си и досега единствена загуба през настоящия сезон. Въпреки поражението с 1:2 обаче, Лудогорец продължи напред, след като в първия мач у дома се беше наложил с 3:0.

Иначе в първенството “зелените” вървят почти перфектно, като след първите 4 кръга те имат 3 победи и едно равенство. В последния си мач момчетата на Анте Шимунджа разбиха с 5:0 новака Спартак (Варна) и загряха добре за предстоящия двубой с Динамо.

През седмицата шампионите на България направиха и първия си входящ трансфер за това лято. Полякът Якуб Пьотровски пристигна от втородивизионния германски Фортуна (Дюселдорф) като заместник на напусналия ден по-рано Алекс Сантана. Сантана бе една от основните фигури в състава на “орлите”, но реши да заиграе в родната си Бразилия, а това стана повод на радост от страна на медиите в Хърватия. Хърватските издания отбелязват, че с изходящия трансфер на Сантана Лудогорец е останал без най-добрия си играч, а това би улеснило Динамо (Загреб) в предстоящите битки между двата тима. Появиха се информации през седмицата също така, че основният голмайстор на “орлите” Пиерос Сотириу е бил договорен да премине в японския Хирошима, но на пресконференцията преди мача с хърватите Шимунджа загатна, че кипърецът ще бъде на линия поне за първия мач.

Интересно е, че в групата за двата двубоя с Динамо попадна позабравения Жоржиньо, който през миналия сезон игра под наем в полския Висла (Плоцк). Той заедно с Пьотровски влизат на мястото на напусналите Алекс Сантана и Ихинио Марин.

Динамо от своя страна досега елиминира северномакедонския Шкупи във втория предварителен кръг на Шампионска лига с общ резултат 3:2. В първенството тимът от Загреб също върви добре, като в първите 3 кръга има 3 победи и води в класирането с 9 точки. Интересно е обаче, че от началото на сезона досега, “сините” допускат в почти всеки мач поне по един гол, като единствено в реванша с Шкупи спечелиха с 1:0 и не инкасираха попадение в своята врата. Хърватите, подобно на Лудогорец, загряха за предстоящия мач подобаващо, като разбиха Истра 1961 с 4:1.

Наскоро наставникът на Динамо Анте Чачич направи интересно изказване, с което припомни, че преди 10 години неговият тим отстрани Лудогорец в предварителните кръгове на Шампионска лига и заяви, че сега “орлите” са имали лош късмет да изтеглят неговия тим за съперник. Иначе освен през 2012, когато хърватите излизат крайни победите, двата тима премериха сили и през 2013 в груповата фаза на Лига Европа. Тогава обаче разградчани спечелиха групата си и победиха и в двата мача тима от Загреб (2:1 в Хърватия и 3:0 в България).

Ключово може да се окаже и решението на УЕФА, което гласи, че в третия предварителен кръг на Шампионска лига влиза системата ВАР. Това означава, че в спорните моменти на двубоя между Лудогорец и Динамо Джунейт Чакър ще може да разчита на помощта от видео-асистент арбитъра, а не само на своята преценка.

Вероятни състави:

Лудогорец: Пад, Сисиньо, Пластун, Вердон, Недялков, Пьотровски, Каули, Янков, Десподов, Текпетей, Сотириу

Динамо: Ливакович, Ристовски, Шутало, Лауритсен, Любичич, Адеми, Мишич, Иванушец, Менало, Оршич, Дърмич


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ